Látott már ehető karácsonyfát? Már ilyen is létezik

Karácsony előtt sokakban felmerül a kérdés, hogy mű- vagy igazi fenyő kerüljön a lakásba, de azon talán még kevesen gondolkodtak el, hogy ehető legyen-e a család karácsonyfája. Egy brit ötletgazda erre is talált megoldást.

Egy brit vállalat rozmaringbokorból alkotta meg az első, ehető karácsonyfát. Angliában már vásárolhatunk is a termékből, de itthon sem lehetetlen megvalósítani.

Mit szólna egy rozmaring karácsonyfához?Forrás: shutterstock / Készítette: VICUSCHKA

Ez a „fa" valójában egy bokor rozmaring cserépben, ami nemcsak a hangulatot, de még a karácsonyi menüt is ünnepélyesebbé teheti. A körülbelül 30 centiméter magas bokor ráadásul finom illatot varázsol a konyhába vagy a nappaliba.

"Tudjuk, hogy ügyfeleink lelkes kertészek és főzni is szeretnek. Így ez tökéletes kombinációt jelent számukra. A rozmaringfa leveleit fel lehet használni az ételek ízesítésére az ünnepek alatt, és persze karácsony után is. Így nem megy kárba" – mondta Allison Burdett, az angol vállalat egyik beszerzője.

Bár elég kicsi karácsonyfának, mégis tökéletes választás azoknak, akik nem szeretik, ha a talpukba áll egy-egy tűlevél – írja az Origo.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek