Száncsengő Expressz csilingel Zemplénben

  A tavalyi siker után, idén is Száncsengő Expressz közlekedik a Zemplén szívében futó Pálházi Állami Erdei Vasúton.

  December 6. és 9. között naponta két alkalommal indulnak a Mikulás ünnepére feldíszített szerelvények Pálházáról Kőkapura. A gyerekek a kisvasutas utazás során találkozhatnak a Mikulással, aki ajándékkal lepi meg őket. A vonatok a Pálházához közeli Kőkapura szállítják az érdeklődőket és a szervezők a rendezvény keretében gyerekműsorral is készülnek – derült ki a turizmus.com híréből. 

  A szerelvény csak úgy ragyog a karácsonyi díszektől; a kép a LÁÉV Mikulásvonat rendezvényén készültForrás: facebook / Északerdő Zrt. / Készítette: Fehér János

  A zempléni hegyek között működő közkedvelt erdei kisvasút egyike a legrégebbieknek Magyarországon, a vonalát egy egyre szűkülő völgyben alakították ki. A hamarosan induló expressz a Kőkapuig viszi az érdeklődő családokat, a gyerekeket és a vendégeket.

  Ennek az útnak az a különlegessége, hogy a szerelvények a sziklába vájt alagúton jutnak el a megállóhelyig, ami élményt nyújt a látogatóknak.

  A vidék a Károlyiak korában, majd a később is felkapott vadászhely volt. Napjainkban viszont nemcsak a puskásoknak, hanem azoknak a látogatóknak is kedvelt kirándulóhelye, akik a csendet, a békés természetet, a hangulatos erdei sétákat szeretik. Az idei programra előzetesen regisztrálni kell. Jelentkezni pedig december 3-ig a Pálháza Város Önkormányzatánál a rozsas11@t-online.hu e-mail címen lehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!