Jégerdőt építenek az újvidéki Duna-parkba

Megkezdődött Újvidéken a Winterfest karácsonyi vásár és rendezvénysorozat. A központi téren kialakított karácsonyi faluban forralt bor, kürtőskalács és sok karácsonyi finomság várja a látogatókat.

A Vajdaság legnagyobb és egyik legérdekesebb városa csak úgy úszik a karácsonyi fényárban, és a főtere is megtelt karácsonyi portékájukat kínálgató árusokkal. Az újvidéki ünnepi hangulatot minden este élő zene fokozza.

Megnyitotta kapuit az újvidéki WinterfestForrás: shutterstock / Készítette: aliaksei kruhlenia

Egészen december 29-éig minden este hat órakor gyermekkórusok, felnőttkórusok és énekesek lépnek fel az úgynevezett Éneklő Fenyő program részeként, pénteken és szombaton pedig újvidéki lemezlovasok és fiatal együttesek szórakoztatják a látogatókat – írja a vajdasági Pannon RTV. Aki ellátogat az újvidéki Winterfest-re szinte biztos, hogy nem tudja majd megállni, hogy ne kóstolja meg a szerbiai borokból készült forralt bor különlegességeket, ugyanis a helyi borászok nem mindennapi téli ízkombinációval csábítgatják a turistákat.

A finom nedű 100-150 dinárba, azaz 3-4 száz forintba kerül. A rendezvény másik meghatározó finomsága a kürtőskalács. Idén csokoládés, vaníliás, diós, kókuszos, és a helyiek egyik kedvencével, plazma keksszel ízesített formában is meg lehet kóstolni. Az árusok 200 dinárért, azaz 500 forintért kínálják a süteményt.

Karácsonyi fényekben úszik ÚjvidékForrás: shuttestock / Készítette: Veronika Kovalenko

A korcsolyázás szerelmesei sem maradnak élmények nélkül a városban, hiszen idén is felállítják a Jégerdőt a Duna-parkban. A szabadtéri pálya kialakításán még dolgoznak, de december 7-én átadják a csúszkálóknak. A belépő kétszáz dinár, azaz ötszáz forint lesz, és ugyanennyiért lehet korcsolyát is bérelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek