Végzetes esők mosták el Ciprust

Szokatlanul heves esőzések csaptak le Ciprusra az elmúlt napokban, a villámárvizeknek négy halottjuk is van. A brit iNews ezért cikket írt arról, mire figyeljen oda, aki Ciprusra utazik, mi a helyzet most a szigetországban.

A ciprusiak emlékezetében nem nagyon akad ilyen méretű árvíz, ami autókat sodort el, otthonokat árasztott el. A helyi meteorológiai szolgálat sokáig komoly riasztási fokot tartott fenn, ezt mostanra enyhítették.

2003-as archív fotó egy nicosiai esőzésről.Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Az áradások főleg a török többségű északi területeket sújtották, Kyrenia (Girne), Nicosia (a főváros), Alsancak, Lapta és Dikmen települések voltak az elszenvedői. Az egyik Nicosiába vezető autópályát egy megáradt folyó miatt le kellett zárni, de még a sziget déli partvidékén is megrongálódtak az utak.

A főbb déli parti turisztikai gócpontok szerencsésen megúszták az ítéletidőt, így Protarasz, Ajia Napa, Páfosz és Larnaka se szenvedett jelentős károkat, a főbb repterek is rendben üzemelnek.

Az iNews azt javasolja, hogy aki az elkövetkező napokban utazna a szigetre, tájékozódjon az utazási irodájánál, szállásadójánál, biztosítójánál vagy épp autó-bérbeadójánál a helyzetről. Egyébként kisebb esők még lehetnek, de nagy zuhé már nem várható. Ellenben hűvös lesz, hétfőre is csak 20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek