Űrhajósként étkezhet ennek a légitársaságnak a hosszabb járatain

Ha mindig is lenyűgözte a világűr, akkor érdemes júliusban vagy augusztusban egy németországi bázisról indulni valamelyik Lufthansa-járattal, mert máris egy lépéssel közelebb érezheti majd magát hozzá.

A légitársaság ugyanis a hosszabb járatokon ugyanazt a menüt szolgálja fel, amit az űrhajósok kapnak a Nemzetközi Űrállomáson – írja a Lonely Planet News. A Lufthansa így ünnepli Alexander Gerst német űrhajós hathónapos küldetését. 

Íme a käsespätzle, Gerst parancsnok egyik kedvenc ételeForrás: Shutterstock

Gerst az első német állampolgár, aki vezetheti a Nemzetközi Űrállomást. 2018 júniusában érkezett meg ide egy Szojuzzal a kazahsztáni Bajkonurból. A felkérés a Lufthansa ellátójához, az LSG-hez az Európai Űrügynökségtől érkezett, akik azt kérték, hogy Gerst parancsnok "bónusz étkezéseit" alkossák újra a földön. Mint a Lufthansa az üzleti osztály brosúrájában leírja, nem csupán ételről van szó, "a bónusz étkezések egy picit mindig közelebb hozzák az otthont, és családjukra, barátaikra emlékeztetik az űrhajóst."

Minden űrhajós saját menüt kérhet, és Gerst hazai ízeket kért, a sváb régióból, ahonnét származik. Úgyhogy a tálcán a Lufthansa utasai käsespätzle-t és gombás csirkeragut találnak majd, csak éppen ők nagyjából négyszáz kilométerrel közelebb fogyasztják ezt majd el a Földhöz, mint a német űrhajós.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek