Új díjszabás jön a Lufthansánál

Új díjszabás jön a Lufthansánál

2015 őszén európai útvonalain három új díjszabást vezet be a Lufthansa. A business class esetében nem történik változás, az új árkategóriákkal a turista osztályra jegyet váltó utasok találkoznak majd.

A nemrég az év legzöldebb légitársaságának választott Lufthansa Csoport, amely egy hete jelentette be diszkont portfoliójának bővítését az Eurowings bevezetésével, még egy újdonságot tartogat az utasoknak: a Lufthansa 2015 nyarán új díjszabást vezet be németrországi és európai járatain. Ezzel a Lufthansa is csatlakozik azokhoz a nagy légitársaságokhoz, amelyek a fapadosok által diktált verseny miatt kiegészítő szolgáltatásokat és poggyászfeladást nem tartalmazó, jellemzően nem átíratható, nem lemondható jegyeket is értékesítenek a korábbi, rugalmas, de magasabb árfekvésű kategóriák mellett.

A háromféle lehetőség – Light, Classic és Flex – 2015 őszétől lesz elérhető az európai járatok turistaosztályán. A jegyek nyártól kaphatók. Az üzleti osztályt nem érinti a változás. Az új Light opció azoknak lesz a legkedvezőbb, akik kizárólag kézipoggyásszal utaznak, tehát nem készülnek csomagot feladni, és cserébe az alacsonyabb árakért elfogadják, hogy sem módosítani, sem visszaváltani nem áll módjukban ezt a jegytípust.

A Classic díjszabás egy ingyen feladható csomagot tartalmaz, és lehetővé teszi, hogy az utas már a foglaláskor kiválassza a kívánt ülést. A Classic változatban díjfizetés ellenében van lehetőség átfoglalni a már megvásárolt jegyet. A Flex repülőjegy díjmentesen átfoglalható, és ennél a díjkategóriánál arra is lesz az utasoknak lehetőségük, hogy korábbi járattal induljanak külön díj vagy felár fizetési nélkül.

Arra a kérdésre, hogy a törzsutasok pontjai a különböző díjszabásoknál hogyan alakulnak, a választ a légitársaság későbbre ígéri. Annyit már most biztosan lehet tudni, hogy a Light kategóriát választó utasok is kapnak majd utazásaikét pontokat, de minél magasabb kategóriát választ az utas, annál több mérföldet fog tudni gyűjteni is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek