A Lufthansa lett az év legzöldebb légitársasága

A Lufthansa lett az év legzöldebb légitársasága

Az amerikai Air Transport World szerkesztősége a Lufthansa Csoportnak ítélte oda a környezet- és éghajlatvédelmi tudatosságért járó elismerést, idén már másodszor - jelentette be a légitársaság. A kitüntetést a Washingtonban tartott 41. légiközlekedési ipar eredményeit értékelő díjátadón (Annual Airline Industry Achievement Awards) vehette át a Lufthansa február 25-én.

A nyertes pályázatban összefoglalt program célja a környezet- és éghajlatvédelmet előtérbe helyező fenntartható mobilitás megteremtése. A légitársaság számára fontos prioritás ezen a területen, hogy folyamatosan beruházzon egy hatékony, alacsony zajkibocsátású repülőgép-flotta megteremtésébe, valamint a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot és kevesebb széndioxid-kibocsátást célzó különböző programokba.

 

LufthansaFotó: Aero Icarus / flickr

A Lufthansa 2025-ig 263 új, csúcstechnológiát képviselő repülőgépet vesz át, listaáron mintegy 37 milliárd euró értékben és aktívan támogatja az alternatív üzemanyagok terén folyó kutatásokat is: 2011-ben a világon elsőként tesztelt hosszú távon bioüzemanyaggal működő járatot, a kísérlet pedig sikerrel zárult. 2015 tavaszától a légitársaság biokerozin keverékkel üzemelteti repülőgépeit az oslói reptéren.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek