Mutatjuk az ország legolcsóbb gyógyfürdőit

Ha karcsúbb is a büdzsénk a hó végére, akkor se büntessük a családot azzal, hogy otthon gubbasztunk. Nem kell feltétlen a világ sokadik csodájának megépített drága vízi parkokba vinni a gyereket. Kis piros - vagy kék - csúszda és gyerekmedence szinte mindenhol van, a legtöbbször pedig ennyi pont elég a kiskorúak boldogságához. Mutatjuk is azt a hét fürdőt, ahol viszonylag olcsón szerezhetnek élményeket akár szólóban, akár családdal készülnek csobbanni.

Gyerekkel együtt a családi fürdőzés, pláne az aquaparkok látogatása, nem a legolcsóbb mulatság. Egy újonnan épült, élményelemekkel teli fürdőkomplexumban akár háromezer forintot is elkérhetnek egy mindössze kétórás vizes élményért, az egész napra szóló jegyekről nem is beszélve. Így aztán nem ritka, hogy egy négyfős család, még ha a kedvezményes családi belépőt is kéri, akkor is kifizet legalább 15 ezer forintot. Ezért az alábbiakban most nemcsak spórolni segítünk, de olyan fürdőket ajánlunk, ahol nem kell egy kisebb vagyont a pénztárban hagynunk.

Spóroljon a fürdőben!
Például azzal, hogy nem felejt el törölközőt vagy fürdőköpenyt vinni - a fürdőben ezek bérléséért ugyanis 1000-1500 forintot is felszámolhatnak. Gyerekkel jóval nehezebb kivitelezni a büfé elkerülését, de ha viszünk magunkkal szendvicset és innivalót, máris beljebb vagyunk. Ha valamiért a szendvicsek elkészítésére már nem jutott idő, még mindig ott a lehetőség, hogy a fürdőbeli étterem kedvezményes menüjével spóroljunk. Persze még ennél is költséghatékonyabb megoldás, ha csak délelőttre vagy ebéd utánra megyünk fürdőzni, így egyrészt megspórolhatjuk az ottevést, másrészt kihasználhatjuk a reggeli vagy a délutáni órák kedvezményeit. Ezek általában reggel 9-ig vagy délután 4 után érvényesek, fürdőnként változóan.

Halasthermál – Kiskunhalas

Stílusos nyugizóna a halasi fürdőben
Galéria: Az ország legolcsóbb gyógyfürdőit ajánljuk!
(Fotó: Halasthermal.hu)

Kiskunhalason termálfürdő, uszoda, strand és kemping alkot egy együttest, az ősztől tavasz végéig tartó szezonban természetesen az előbbi kettővel a főszerepben. Ár-érték arányban egészen kiemelkedőt nyújtanak a halasiak. A 4 fős családi jegy például mindössze 2500 forint, mindehhez a fürdő külön szolgáltatást nyújt a vízi gyógytornától a babaúszáson át az éjszakába nyúló fürdőzésig. Kint és bent három-három medence működik, a finn szaunán kívül gőzkabint és masszázslehetőségeket kínálnak vendégeiknek. Pénteken és szombaton meghosszabbított nyitvatartással, este 11-ig várják a csobbanókat.

Teljes árú belépő egész napra: 1000 forint. Teljes árú belépő 2 órára: 700 forint.

Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

Ahogy a mozaikfelirat is mutatja: Csongrádon járunk
Galéria: Az ország legolcsóbb gyógyfürdőit ajánljuk!
(Fotó: Csongradfurdo.hu)

A csongrádi fürdő és uszoda egyszerű, szép és könnyen szerethető. Már csak azért is, mert minden egysége télen-nyáron várja vendégeit, még az 50 méteres kinti úszómedence és a hangulatos kültéri, termálvizes ücsörgők is. A város 2012-ben nyert közel 1 milliárd forintos fejlesztési támogatást, ennek keretében szépült meg a fürdő. 2014 óta az itt feltörő termálvíz neve hivatalosan is Csongrádi Gyógyvíz, amely gyógyminősítéssel is rendelkezik. Esténként 9-ig, péntek-szombaton este tíz óráig úszkálhatunk itt.

Teljes árú belépő egész napra: 1400 forint. A kistérség lakosainak 1000 forint (igazolványt kérnek). Reggeli jegy 9 óráig 600 forint. Délutáni jegy 16 óra után (csak hétfőtől csütörtökig) 1000 forint.

Egerszalók: Nosztalgia Fürdő

Egerszalók, gőz, sódombok
Galéria: Az ország legolcsóbb gyógyfürdőit ajánljuk!
(Fotó: Egerszalokinfo.hu)

Az egyik legdrágább fürdőnk a Saliris Egerszalókon, ezért is remek, hogy továbbra is működtetik mellette a régi strandfürdőt a sódombok szomszédságában. Itt ázni egyszerű és nagyszerű, ahogy megérkezik az ember, máris csobbanhat, szó sincs negyedórás beengedési procedúráról, chipkártyáról. Amiért különösen szeretjük ezt a szabadtéri fürdőt, az nemcsak a szuper ára és kiváló nyitvatartása – vasárnaptól csütörtökig 11-ig, péntek-szombaton éjjel 1-ig van nyitva –, hanem a szép kilátás. Már ha tovább látunk az orrunknál a gőztől.

Teljes árú belépő egész napra: 1500 forint, a nyugdíjasoknak 1200 forint. A parkolási díj 450 forint.

Dandár Fürdő – Budapest

Egykor közfürdő volt, ma termál
Galéria: Az ország legolcsóbb gyógyfürdőit ajánljuk!
(Fotó: dandarfurdo.hu)

Ha olcsó fürdőre vágyunk, például télen vagy kora tavasszal Budapestet szinte el is felejthetnénk - legalábbis ha nem volna a Dandár. A IX. kerületi lazulóhely kicsi, de áraszt magából egyfajta retró hangulatot. Ezalatt ne lepattantságot értsünk! Mert korrekt hely, fel van újítva, és még szabadtéri medencéje is van. Ha értékeljük az "olcsón egyszerűt", elégedettek leszünk a Dandár szolgáltatásaival. A fürdő egyébként tavaly ősszel kapott Magyar Termék Nagydíjat. A Dandár fürdős tapasztalatainkról itt olvashatnak.

Teljes árú belépő egész napra: 1800 forint, amellyel a beltéri medencéket, egy szaunát és szekrényt használhatunk. Teljes árú belépő 2 órára hétköznap: 1400 forint.

Cserkeszőlő Fürdő

Néhány hete írtunk arról, hogy Cserkeszőlő hivatalosan is felkerült az ország gyógyhelyeinek listájára. Ez egyébként már várható volt azt követően, hogy 2015-ben Az Év Fürdője verseny közönségszavazásán is a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot választották Az Év Feltörekvő Fürdőjének. A gyógymedencéken kívül itt úszómedence, tanmedence, sodrófolyosó, pezsgőfürdő, csúszda, dögönyözők, talpmasszírozó és szabadtéri medence várja a fürdőzőket.

Már a víz színe is árulkodó – cserkeszőlői csendes ücsörgős
Galéria: Az ország legolcsóbb gyógyfürdőit ajánljuk!
(Fotó: cserkeszolofurdo.hu)

A Tiszakécske és Kunszentmárton között, Csongrádtól pedig 40 kilométerre található település a saját lakosainak egyébként egész évben kedvez a 300 és 600 forintos belépőkkel, de érdemes körülnézni a fürdő aktuális akciói között is. Most például 490 forintért használhatjuk a gyógysó szobát, egy félórás masszázst 2590 forintért kínálnak, de a reumatológus szakorvos által felírt kezelésekből is kínálnak kedvezményes csomagot.

Teljes árú belépő egész napra: 2000 forint. Reggeli jegy 9:30-ig 800 forint. Délutáni belépő, 16 óra után: 1300 forint, május 1-ig még akciósan 1200 forint.

Hajdúnánási gyógyfürdő

Hó, víz, ember
Galéria: Az ország legolcsóbb gyógyfürdőit ajánljuk!
(Fotó: Nanasfurdo.hu)

Az északkeleti régiónak Hajdúszoboszló és Debrecen mellett, Hajdúnánás is a fürdővárosa. Bár az utóbbi években jó pár hely megkapta a gyógyhely minősítést, a nánási már '89 óta hivatalosan is gyógyfürdő, vize - összetétele miatt - gyógyhatásában vetekszik a hajdúszoboszlóival. Összesen hét medencével várnak kint és bent, de a nagy sókoncentrációjú, jódos-brómos gyógyvize miatt a reumások, ízületi betegek és akut nőgyógyászati panaszokkal küzdők látogatják előszeretettel. A fürdőben kedvező áron kínálnak masszázsokat, 2500 forintért például kérhetünk 30 perces csokoládés vagy lávaköves masszázst is.

Teljes árú belépő egész napra: 1450 forint (nánásiaknak 1000 forint), ugyanakkor ez szaunázást nem tartalmaz. A szaunapótjegy 1200 forint hozzá, amellyel finn szaunát, gőzfürdőt és infraszaunát is használhatunk.

Gyopárosfürdő – Orosháza

Szaunaszeánsz lelkes résztvevőkkel
Galéria: Az ország legolcsóbb gyógyfürdőit ajánljuk!
(Fotó: Gyopárosfürdő Facebook)

Minőség megfizethető áron – állítja magáról az orosházi fürdő, és az év közben számos akciójával tartja is magát az ígéretéhez. A békés megyei, Alföld Gyöngyeként emlegetett Gyopárosfürdő tavaly júliusban került fel hazánk gyógyhely-térképére. A Gyopárosi Gyógyfürdő gyógyászati részlegén gyógyvizes medence- és kádfürdő, és az Orosházi Kórházzal együttműködve számos egészségügyi szolgáltatás várja a gyógyulni vágyókat.

A fürdő azonban nem csak a gyógyvize miatt kapta meg a gyógyhely minősítést. A területet ugyanis egy erdő veszi körül, ahol a vendégek tiszta levegőjű és természetes környezetben pihenhetnek. A wellness központot több szálloda is körbeveszi, melyek közvetlenül a tóparton találhatóak. Legutóbb két és fél évvel ezelőtt jártunk a Gyógy-Park és Élményfürdőben, tapasztalatainkat itt olvashatják.

Teljes árú belépő egész napra: 1400 forint. A szaunázást nem tartalmazza, a pótjegy 1000 forint, cserébe összesen tízféle szauna melege közül választhatunk. De a szaunaszeánszok is zseniálisak: banános, mézes, sörös, kávézaccos, Himalája-sós, olívaolajos, jeges-mentolos bőrradírozásokat és felöntéseket kínálnak, érdemes csekkolni a menetrendet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek