Már most többe kerül a görögországi nyaralás

  Már most többe kerül a görögországi nyaralás

  Alig öt nappal ezelőtt írtunk itt a Travelón arról, hogy a Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint egyre több utazási iroda próbálja kedvezményes árakkal élénkíteni a görög és a tunéziai utak iránti keresletet, így akár harmadával is kevesebbe kerülhet egy görög nyaralás. Másfél hete pedig a Ryanair jelentette be, hogy harminc százalékkal adja olcsóbban jegyeit Görögországba. A Napi Gazdaság keddi számában azonban arról ír, hogy a napokban elfogadott gazdasági intézkedések következtében máris megemelték áraikat a görögországi szálláshelyek.

  Fotó: Marka / Europress / Getty

  A hotelek már most többet számolnak az ellátásért

  Bár az európai utazási irodák szövetségeit tömörítő ECTAA információi szerint a görögországi hotelek és nyaralószigetek csak októbertől érvényesítik áraikban az áfaemeléseket, a lapnak az utazási piac szereplői jelezték: a hétfőn életbe lépett élelmiszeráfa-emelés miatt máris több kinti szállodában drágábban számolják az ellátást a vendégeknek. A szálláshelyekre vonatkozó csökkentett adókulcs 6,5-ről 13 százalékra növelése várhatóan csak októberben lép hatályba, azonban szakértők szerint ennél is nagyobb csapás a görögországi turizmusra az, hogy a nyaralók által kedvelt égei-tengeri szigeteken eltörlik az eddigi 30 százalékos áfakedvezményt, ami számítások szerint már az ősz végére, de jövőre biztosan 40-50 százalékos drágulást eredményezhet.

  A MUISZ szerint nem lesz sokkal drágább a nyaralás

  Már az idei nyáron is okozhat ugyanakkor némi zavart, ha a szálláshelyek vagy vendéglátóhelyek árat emelnek az utazási főszezon közepén. Egyes vélekedések szerint az, ha a hotelek továbbhárítják a többletköltséget a velük szerződésben álló utazásszervezőkre, akár fennakadást is okozhat a magyar kiutaztató piacon, mivel mostanra - bár nem jelentős mértékben - e nélkül is megjelentek a korábbi válsághírek miatti útlemondások.

  A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a lapnak azt jelezte, néhány napba beletelik, mire látható lesz, hogy milyen arányban változhatnak a görögországi tartózkodás költségei, de nem számítanak jelentős változásokra a kiutaztatásban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!