Durván visszaestek a görög last minute-foglalások

  Durván visszaestek a görög last minute-foglalások

  Majdnem harmadával visszaestek a görögországi nyaralóhelyekre szóló last minute-foglalások a vasárnapi népszavazás bejelentése után - írja az MTI a görög turisztikai konföderáció (SETE) közleménye alapján.

  Korfu évek óta népszerű görög úti célFotó: Tim Graham / Europress / Getty

   A szövetség igazgatója, Alekszandr Lamnidisz elmondta: az adatokból egyértelműen az látszik, hogy a foglalások meredeken, 30 százalékkal visszaestek azután, hogy Alekszisz Ciprasz görög kormányfő június 26-án este bejelentette, népszavazást tartanak azokról a takarékossági intézkedésekről, amelyeket a külföldi hitelezők elvárnak a Görögországnak nyújtott hitel fejében. A vasárnapi népszavazáson meggyőző fölénnyel győztek a nem szavazatok, vagyis a hitelezői ajánlásokat elutasító tábor.

  A last minute-foglalások az összes szállásfoglalás nagyjából ötödét teszik ki - tette hozzá a szakember. Ha nem jön létre megállapodás még a héten a görög kormány és a hitelezők között, akkor 2-3 héten belül gondok lehetnek akár az élelmiszer-ellátással is - mondta Alekszandr Lamnidisz. A szállodákat élelmiszerrel ellátó szállítók készpénzt szeretnének látni, de készpénz, az nincs - fűzte hozzá a görög turisztikai szövetség vezetője, arra utalva, hogy Görögországban június 28. óta napi 60 eurós készpénzfelvételi limit van érvényben.

  A szerdai volt a nyolcadik munkanap, amelyen zárva tartottak a görögországi pénzintézetek, és a legfrissebb információk szerint meghosszabbítják Görögországban a bankok zárva tartását.

  A turizmus adja a görög hazai össztermék (GDP) 15-20 százalékát. Tavaly rekordszámú, 24 millió turista látogatott a mediterrán országba, ahol 13,5 milliárd eurót költöttek el. A turisztikai szövetség azt reméli, idén 25 millióra nő a látogatók száma, és 14,3 milliárd euróra a vásárlások összértéke.

  Néhány napja itt a Travelón utazási irodákat kérdeztünk a magyarok nyaralási szokásairól, tőlük tudjuk, hogy idén a legtöbben Görögországba foglaltak magunknak nyaralást. Ha ön is most készül nyaralni, indulás előtt mindenképp olvassa el, mire kell számítania a görög térségben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!