Híres magyar filmeket nézhet meg a palicsi filmfesztiválon

Igazi eseménykavalkád van a vajdasági Szabadka Város mellett fekvő Palicson. Tegnap arról írtunk, hogy hamarosan kezdődik a Summer3p, elektronikus zenei fesztivál, most pedig az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiváljára invitáljuk, amely már elkezdődött Palicson, de még péntekig van ideje bekapcsolódni a szórakoztató programokba. Négy magyar film vetítése még hátra van.

Zsúfolásig megtelt a palicsi Nyári Színpad az egyik esti filmvetítésenForrás: palicfilmfestival.com

Kedden, azaz ma délután 4 órakor és este 7 órakor M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor Brazilok című vígjátékát nézheti meg. A film a cigánytelepen bolyongó kamaszokból álló focicsapat, valamint a helyi önkormányzat vezetőiből összetevődő társaság összecsapásáról szól. Szerdán ugyanebben az időpontban Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című filmjét láthatja a közönség. A filmben az anya-lány kapcsolat és az identitásválság kerül a középpontba. Ha csütörtökön látogat el a vajdasági városba, három budapesti férfi élettörténetét nézheti meg, ugyanis a Politzer Péter rendezésében felvett, Férfikor című fekete-fehér filmet mutatják be délután és este. Még pénteken, a rendezvény zárónapján is érdemes lesz ellátogatni a filmfesztiválra, hiszen 16 órakor és 19 órakor Antal Nimród legújabb alkotását, A Viszkis című filmet nézheti meg. Mivel a rendező nem spórolt a tőle megszokott erőszakos jelenetekkel, ezért ezt a mozit az akciófilm kedvelő nézőknek ajánljuk. A vetítések pontos helyszínéről a filmfesztivál hivatalos oldalán tájékozódhat.

A palicsi filmfesztiválon a fiatal európai rendezők munkái, a környezetvédelemmel foglalkozó filmek és az úgynevezett hommage-alkotások mellett idén a Fekete-tenger régiójából származó filmekre is koncentráltak. A fesztiválon összesen száz filmet vetítenek - olvasható a vajdasági Magyar Szó napilapban. Mindezek mellett koncertekkel, kiállításokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel is várják a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek