Megszólalnak Pécs szobrai

Új tematikus sétára hívják a művészettörténet, várostörténet iránt érdeklődőket Pécsre.

A program során ezúttal a történelmi belváros szobrait látogatják végig Tillai Gábor, a Janus Pannonius Múzeum történészének vezetésével, akinek előadása alatt megtudhatják többek között, hogy miért álldogál magányosan Kodály Zoltán a Sétatéren, illetve hogyan került Hunyadi János szobra a Széchenyi térre. Ezen kívül megismerhetik például a Jókai téren álló bútorszobrok, az Aranyos-kút, a Zenész Emlékmű és Assisi Szent Ferenc szobrának történeteit is.

Hunyadi a Széchenyi téren, PécsettForrás: Flickr.com

A séta alatt a résztvevők nemcsak értékes történelmi és művészettörténeti információkkal gazdagodnak, de az egyes alkotásoknál odaillő verseket és írói gondolatokat is hallhatnak, melyek segítenek megidézni az adott kor hangulatát és a művészek által közvetített értékeket.

A körülbelül másfél órás séta részvételi díja 2000 forint fejenként; 6-12 év közöttieknek 1000 forintot kell fizetni. 6 éves kor alatt ingyenes a részvétel, Tüke kártyával pedig 1500 forint fejenként.

Dublinban másképp beszélnek a szobrok
Beszélő szobrok Dublinban is akadnak, csak őket telefonon lehet felhívni, és úgy mesélnek érdekességeket a látogatóknak.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot írásban kell jelezni az info@iranypecs.hu e-mail címen 2018. március 22-én (csütörtökön) 15 óráig.

Találkozó: 2018. március 23-án 14:45-kor a Pécs Pont irodájában
Indulás: 2018. március 23-án 15:00 órakor a Pécs Pont irodája elől (Irány Pécs Turisztikai NKft., 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek