Játszóteret csinálnak az utcákból Bécsben

  Játszóteret csinálnak az utcákból Bécsben

   

  Igazán gyermekbarát lépésre szánta el magát a városvezetés Bécsben: úgy döntöttek, egy-egy délutánra lezárnak és átadnak a gyerekeknek néhány utcát, hogy olyan játékokat is kipróbálhassanak, amikhez a játszótereken nincs elég hely.

  A Wiener Spiel!straße (Bécsi Játszóutca) nevet viselő kezdeményezéshez bármelyik kerület csatlakozhat – eddig a 3., a 9. és a 10. kerület jelezte, hogy szívesen részt vesz a projektben.

  Ez azt jelenti, hogy a megadott délutánokon a gyerekek itt szabadon labdázhatnak, biciklizhetnek vagy ugróiskolázhatnak anélkül, hogy a rohanó felnőttek elzavarnák őket, parkoló autóikat vagy nyugalmukat féltve.

  Az ötlet sikerét képzett pedagógusok garantálják, akik az érintett utcákon várják a gyerekeket. A különböző labdajátékok, zsonglőrködés, illetve kreatív elfoglaltságok mellett rendkívül nagy népszerűségnek örvend például a KinderRadSpaß biciklis program, amely nemcsak ügyesebb, de biztonságosabb biciklizésre tanítja a gyerekeket.

  Fotó: Alexandra Kromus / PID

  A játszóutcák természetesen a felnőttek előtt is nyitva állnak. Ők piknikezhetnek vagy beszélgethetnek egy jót a környéken lakókkal – tájékoztatott Bécs Város Külképviseleti Irodája.

  Ha esetleg arra jár gyermekével, ne hagyják ki Bécs nemrég megnyílt hatalmas szabadidőparkját sem. Ha pedig megszomjaznak út közben, itt találnak ivókutakat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!