Ezek voltak a legpontosabb légitársaságok tavaly Európában, de a lista végét is mutatjuk

Egy friss tanulmányból kiderül, melyek a legpontosabb légitársaságok Európában, amelyekkel probléma és késés nélkül utazhatunk. 2023-ban, a BestBrokers csapata az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező globális utazási adatszolgáltató, az OAG legfrissebb statisztikáit kutatta, hogy elkészíthesse a rangsort. Íme, az eredmények!

Rossz élmény az utasoknak a kiírt késések miatti várakozás  - illusztrációForrás: Pixabay /Jan Vašek

A legjobbak a lista élén

A kutatás szerint a német Eurowings az abszolút nyertes: a tavalyi 156 350 járata mintegy 92,95%-a időben érkezett. Ezenkívül az elmúlt években a cég a hatékonyság és az általános utasélmény tekintetében is fejlődött. A második helyet a TUI fly Belgium szerezte meg a pontos érkezések 87,50%-ával, és harmadik pedig a spanyol Iberia lett 84,81%-kal. Mindkét vállalat alacsony lemondási aránnyal büszkélkedhet, 0,98, illetve 0,02 százalékkal.

A rangsor vége

A késések és nehézségek tekintetében az Air Dolomiti olasz regionális légitársaság kiemelhető, mivel 2023-ban 33 415 járatának mindössze 56,44%-a érkezett meg időben. Valójában a tavalyi év legrosszabb teljesítményét nyújtó társaságai közé több olyan jelentős fapados cég is felkerült, mint az Easyjet (a hatodik a legrosszabb hellyel a rangsorban) és a Wizz Air UK (a legrosszabbak között a hetedik). A 2023-as év legpontatlanabb légitársaságainak listájára meglepő módon a két legnagyobb európai légitársaság, a British Airways és a Lufthansa is felkerült. Az elmúlt évben a járatainak mindössze 60,67%-a érkezett időben, így a British Airways a negyedik legrosszabb európai légitársaság, évente minimum 20 000 járatával. A Lufthansa 2023-as járatainak csaknem 30%-a késett, a járattörlések aránya pedig 3,12%, amivel összességében a 10. legrosszabb légitársaság lett tavaly Európában – írja a siviaggia.it.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek