Videó: Ilyen bravúrosan landolt egy pilóta a Skóciában tomboló viharban

Egy repülőgép utasa elmesélte, hogyan hajtott végre „rendkívüli" leszállást egy pilóta egy apró Cessna repülőgéppel az edinburgh-i repülőtéren a hétvégén tomboló Kathleen viharban – írja a bbc.com. A 61 éves Gary Wilkinson készített felvételt az izgalmas landolásról a repülőgép pilótafülkéje mögül. A 80 km/órás szélben leszállást végrehajtó repülőnek a férfi és öt barátja voltak az utasai. Íme, a nem mindennapi felvétel!

Az egyik pilóta figyelmeztetett minket, hogy lehet kicsit rázós lesz a landolás és a leszálláshoz a repülőgép legvégső határait kell feszegetniük. Minden a pilóták ügyességén múlt. Rendkívüli volt" – mesélte.A társaság a norvégiai Oslóban tett sítúráról tartott hazafelé. „Már 20 éve együtt csináljuk ezeket az utakat a barátaimmal, de ez gazdagabb volt adrenalinban, mint bármi más, amit valaha is csináltunk" – tette hozzá.

A Kathleen vihar 145 km/órás széllökéseket is hozott Skócia egyes részeire. Az Egyesült Királyság repülőterein szombaton mintegy 140 járatot töröltek.

Sokan hiszik azt, hogy manapság a pilótáknak könnyű dolguk van, ugyanis mindent a fedélzeti számítógép csinál helyettük. Ez viszont közel sincs így, a pilóták számtalan repülési órával és rengeteg gyakorlati tudással a hátuk mögött, biztos kézzel irányítják az óriási utasszállítókat és a kisebb gépeket.

(Borítókép: aappp/Shutterstock - illusztráció)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek