Miért vitték el a rendőrök a Larnakából érkező Wizz Air járat egyik utasát?

Leszállást követően rendőrök lepték el a ciprusi Lárnaka repteréről a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre tartó W6 2452-es járatszámú Wizz Air repülőgépet. Az utasokat előre figyelmeztették a légiutas-kísérők, és kérték az együttműködésüket.

Forrás: Földházi Árpád/Wizz Air

Magyarul és angolul is kérték az utasokat a légiutas kísérők, hogy amint a repülőgép eléri végleges helyét, maradjanak ülve, és a biztonsági öveket se kapcsolják ki. A tájékoztatásból kiderült, hogy rendőrök érkeznek a repülőre az egyik utasért. A rendőrök egy férfi elé léptek, és felszólították, hogy menjen velük.

Az utasok csak a rendőrségi akció után kezdhették meg a leszállást. Mivel az Ellenszél tudósítója is a gépen volt, megkereste a Wizz Air sajtóosztályát az esettel kapcsolatban. Ezt a választ kapta:

„A Wizz Air január 17-én Lárnakából Budapestre tartó járatán az egyik utas, megsértve a biztonsági előírásokat, és figyelmen kívül hagyva a személyzet többszöri figyelmeztetését, több alkalommal is dohányzott a repülőgép mosdójában. A személyzet a biztonsági protokollnak megfelelően értesítette a rendőrséget, akik a leszállást követően levezették a szabálysértő utast a fedélzetről."

A légitársaság a biztonsági előírások megszegésével kapcsolatban minden esetben zéró toleranciát alkalmaz. Ilyen a dohányzásra vonatkozó szabály is, amely általános a légi közlekedésben. Megsértése akár 3000 eurós büntetést, illetve a repüléstől való eltiltást is vonhat maga után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek