Egy zavarodott magyar utas okozott hatalmas káoszt a budapesti reptéren

Teljes fejetlenség lett úrrá néhány percre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren még július 1-jén, amikor egy zavarodott férfi ámokfutásba kezdett az emberekkel teli repülőgépek között a 2-es terminál forgalmi előterén – írja a Metropol, szemtanúk beszámolójára hivatkozva.

A budapesti repülőtéren rengeteg érkező és tovább induló utas fordul meg nap mint nap, gond nélkül - illusztrációForrás: Hemis via AFP/BUGRAT Davit / hemis.fr/Bugrat Davit / Hemis.Fr

"Egy zavart viselkedésű, magyar állampolgárságú utas működésbe hozta a repülőtéri tűzjelző rendszert, és ennek hatására a protokollnak megfelelően az összes ajtó kinyílt, ami elválasztja az utasok által használt területet a munkaterületektől, ahová illetékteleneknek tilos a belépés" – mesélték. 

"Nem sokat gondolkodott, elkötötte az egyik földi kiszolgáló cég gépkocsiját és őrült száguldozásba kezdett a 2-es terminál forgalmi előterében, az utasokkal tömött repülőgépek között. Végigszáguldott a Cargo bázis előtt, és a repülőteret megkerülő szervizútra kanyarodott" – részletezték a szemtanúk.

Az ámokfutót üldözőbe vették, ő azonban a teljes repülőteret megkerülve a GAT kisgépes terminál előterét és az egyes terminál előterét is végigkocsikázta. Végül a Suzukival ismét a 2-es terminál felé vette az irányt. Itt viszont a nagy sebesség miatt elveszítette az irányítást az autó felett és egy betontömbnek ütközött, így a járőrök utolérték, elfogták és átadták a rendőrségnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek