Mégsem indít Kolozsvár-Bukarest-Budapest járatot a román légitársaság

Az idén alakult román légitársaság, az AirConnect eredetileg idén októbertől indította volna el járatait Kolozsvárról és Bukarestből Budapestre, később tavaszra helyezték át az indulást. Most azonban közzé tették a jövő nyári menetrendet, amelyben már egyáltalán nem szerepel a budapesti járat - írja a turizmus.com.

KolozsvárForrás: George Cozma/Shutterstock

Ahogy korábban írtuk, az AirConnect gépei W-alakban közlekedtek volna a Bukarest-Budapest-Kolozsvár-Budapest-Bukarest vonalon, eredetileg október 15-től.

A határidő közeledtével, szeptember utolsó napján az AirConnect közleményben tudatta, hogy márciusra halasztja a budapesti és a belföldi járatok rajtját, mert nem érkezett meg a 68 férőhelyes második, megrendelt ATR-72-600-as gépe. A budapesti járatok mellett a légitársaság Bukarestet Nagybányával, Suceavával, Nagyszebennel, Marosvásárhellyel és Nagybányával kötötte volna össze.

A merész tervek decemberben tovább zsugorodtak, mert az AirConnect mostanra egészen 2023 nyaráig tolta ki az első járatok indítását, és az úti célok között Budapest már nem is szerepel. Jelenleg arról nincs információ, hogy a Budapest felé induló járatok elindulnak-e, és ha igen, mikor.

Miközben úgy tűnik, hogy az AirConnect lemondott a regionális járatok üzemeltetéséről hazánk és Románia között, magyar konkurense, az Aeroexpress konkrétan belehúzott. Az Aeroexpress Regional eredetileg jövő tavaszra tervezte a folytatást, de a nagy érdeklődésre tekintettel a légitársaság december 16-tól újra elindította a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek