Ez a légitársaság egy időre betiltotta a kisállatok csomagtéri utaztatását

 Az Air Canada légitársaság szeptember 12-ig megtiltja a háziállatok poggyásztérben történő utazását, a reptereken a szokásosnál hosszabb várakozási időre hivatkozva – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

Az Air Canada járatain a nyár végéig nem utazhatnak kisállatok a csomagtérbenForrás: AFP/Daniel Slim

A kanadai légitársaság közölte, hogy nyár végéig blokkol minden ilyen új kérelmet a kisállat-foglalásokra vonatkozóan. Az új szabályzat azért jött létre, mert a légitársaságok világszerte tömeges késésekkel, járattörlésekkel és munkaerőhiánnyal küzdenek.

"A szokásosnál hosszabb reptéri várakozások miatt, valamint kiskedvence biztonsága és kényelme érdekében 2022. szeptember 12-ig nem fogadunk el új kéréseket a poggyásztérben utazó háziállatokkal kapcsolatban" – írta honlapján az Air Canada.

A csomagtérben a hőség miatt az állatok hőgutát kaphatnakForrás: AFP/2009 Getty Images/David Mcnew

Az Air Canada máskor engedélyezte, hogy háziállatok utazhassanak gépei rakterében, kivéve, ha a hőmérséklet meghaladta a 29,5 Celsius fokot. A légitársaság emellett egyáltalán nem engedélyezi a "kis orrú" macskák és kutyák utazását a poggyásztérben, mert az extrém hőség vagy a stresszes helyzetek miatt, az állatok hőgutát kaphatnak és komoly légzési problémák léphetnek fel. Az Air Canada egyébként lehetővé teszi a kistestű kutyák és macskák számára, hogy az utasokkal együtt utazzanak az utastérben, ha az állat kényelmesen elfér az ülés alatti hordozóban.

A kisállatok csak akkor utazhatnak a fedélzeten, ha elférnek az ülések alatti hordozókbanForrás: AFP/Yomiuri/Hiroaki Ohno

A légitársaság azon döntése, hogy kitiltja az állatokat a csomagtérből, egy közelmúltbeli incidens miatt született, amikor egy másik légitársaság által szállított kutyát körülbelül 21 órán keresztül hagytak a többi poggyásszal együtt a Toronto Pearson Nemzetközi Repülőtéren. Továbbá, az Air Canada úgy döntött, hogy júliusban és augusztusban 15%-kal csökkenti a járatok számát – ami összhangban van más légitársaságokkal, – hogy ezzel elkerüljék a további járattörléseket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek