Az orosz invázió miatt jelentősen visszaestek a repülőjegy-foglalások Európában

A ForwardKeys utazási elemző cég legfrissebb adataiból kiderült, hogy Ukrajna orosz inváziója jelentősen visszavetette a repülőjegy-foglalások számát Európában, olvasható a cég weboldalán.

A fotó illusztrációForrás: Albrecht Fietz/Pixabay

A cég az orosz invázió első hetének (február 24-től március 2-ig) a repülőjegy-foglalásait hasonlította össze az előző hét adataival. Leszámítva Ukrajnát és Moldovát, amelyek lezárták a légterüket, valamint Oroszországot és Fehéroroszországot, amelyek repülési tilalom és biztonsági figyelmeztetés hatálya alá kerültek, a konfliktushoz legközelebb eső úti célokat érintette a legrosszabbul a háború. Bulgáriában, Horvátországban, Észtországban, Grúziában, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában 30-50 százalékos visszaesést tapasztaltak a foglalásokban.

Az összes többi európai országban, kivéve Belgiumot, Izlandot és Szerbiát, ahol egyszámjegyű csökkenés volt tapasztalható, 10-30 százalékkal estek vissza a foglalások. A belföldi repülőjegyek foglalása Oroszországban 49 százalékkal csökkent.

A elemzés szerint az Európán belüli légi forgalmat negatívabban érintette a konfliktus kirobbanása, mint a transzatlanti utazásokat. Az Európán belüli repülőjegy-foglalások 23 százalékkal estek vissza, míg az USA-ból érkező járatoké 13 százalékkal.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek