Ezekre lesz szükséged, ha kerékpártúrára indulsz

Amikor az ember hosszabb kerékpártúrát tervez, érdemes átgondolni, mire is lehet szüksége az úton. A legalapvetőbb felszerelések mellett nem árt hangsúlyt fektetni a technikai eszközökre sem, amelyek kényelmesebbé és egyszerűbbé tehetik az túrát. Manapság ugyanis nem sokan hagyják otthon az okostelefont vagy egyéb készülékeiket, ezeket pedig bringázás közben is el kell rakni valahova.

Forrás: pixabay


Kerékpártúra: a legfontosabb tudnivalók indulás előtt

A kerékpártúra előtt ugyanúgy érdemes ellenőrizni a jármű állapotát, mintha csak autóval készülnénk egy hosszabb útra. A megfelelő guminyomás, a fék és a világítás tesztelése szintén alapvető feladat. Ne a kirándulás közepén derüljön ki, hogy valami nem stimmel. Fontos továbbá, hogy mi is megfelelő erőnléttel rendelkezzünk. Egy-egy hosszú útra ezért bizony edzeni is kell. Legalábbis érdemes, ha szeretnénk teljesíteni a kitűzött célt.

Hova menjünk?

Magyarországon vagy akár külföldön is szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Terepen vagy betonos úton, lényegében bárhová mehetünk. Megnézhetjük a környék legszebb pontjait, beutazhatjuk az ország régióit. Ha nem akarunk a szállással és hasonlókkal foglalkozni, szervezzünk egynapos túrát. Ha a hegyekbe indulunk, nézzünk utána a legfontosabb szabályoknak és közlekedjünk felelősséggel.

Forrás: pixabay


Hasznos eszközök és felszerelések

Az egyik legfontosabb része még mindig hátravan a kerékpártúra megszervezésének. Mégpedig az, hogy mit vigyünk magunkkal. Törekedjünk a praktikusságra és a optimális megoldásokra. A túl sok felesleg hátráltathat minket, ellenkező esetben pedig a „semmi közepén” maradhatunk alapvető szükségletek nélkül.

Megbízható, profi kerékpár

Mint arról már szó is esett, az első és legfontosabb természetesen maga a kerékpár. Azoknak, akik komolyabb időtöltésnek szánják a bringázást és hosszú utakra készülnek, érdemes profi biciklit beszerezni. A túra- és versenybiciklik számos fajtája elérhető a piacon, amelyek több extrával is rendelkeznek amellett, hogy hosszú távon megbízhatóbbak és kényelmesebbek.

Étel-ital

A készlet, ami nélkül tényleg nem érdemes elindulni. Minimális az esélye, hogy a hegyek közepén éttermet vagy boltot találunk. Vigyünk magunkkal szendvicseket és folyadékot, a hidratálás meleg időben különösen fontos lehet egészségügyi szempontból is. Így pedig bárhol és bármikor megállhatunk pihenni, feltöltődni energiával.

Technikai eszközök

Sport és kerékpározás közben is örök kérdés, hova tegyük az okostelefont. Napjainkban számos applikáció kifejezetten támogatja a testmozgást, méri az edzés idejét, a megtett távot és az elért eredményeket. Ez kifejezetten motiváló lehet a nehezebb útszakaszokon. Nem beszélve a navigációról és a zenehallgatásról, ami lényegében megnöveli a teljesítőképességet.

Forrás: etuo.hu

A jó hír, hogy léteznek telefontartók kifejezetten sportoláshoz, kerékpározáshoz is. Ezekkel biztonságosan magaddal viheted az okostelefonod a túrára. Az átlátszó felületnek köszönhetően pedig az út során látod a képernyőjét, így tekerés közben használhatod akár navigálásra is. Egyes modellek kisebb tárgyak tárolására (pl. kulcs, iratok) is alkalmasak, így igazán praktikusak egy-egy út során.

Többen indulnátok útra és szerettek közben zenét hallgatni? Szükséged lesz hozzá egy jó bluetooth hangszóróra. A piacon széles hordozható hangszórók választékkal találod szembe magad, nehéz a döntés? Ebben az útmutatóban segítünk a választásban: milyen bluetooth hangszórót vegyek? Számos szempontot érdemes figyelembe venni, a hangfrekvenciától, a hangerőtől kezdve egészen a lejátszási időig, vagyis meddig bírja az eszköz feltöltés nélkül.

Hol vásároljunk?

Az etuo.hu Magyarország egyik vezető internetes szakáruháza az okostelefonokhoz és táblagépekhez kapható kiegészítők területén. Kínálatukban egyebek mellett több ezer telefontokot, jó minőségű bluetooth hangszórót és egyéb kiegészítőket is találhatsz. Miért válaszd őket? Mert garanciával ellátott, ellenőrzött termékekeket kínálnak és mindezt jó ár-értékkel. Az Árukereső.hu jóvoltából „megbízható bolt" minősítéssel rendelkeznek. Online ügyfélszolgálatuk pedig kérdés esetén azonnal az ügyfelek rendelkezésére áll, vásárlás előtt vagy után egyaránt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek