Heti hét járattal utazhatunk Izrael egyik legszínesebb városába

 Január elején még arról adtunk hírt az Airportál cikkén keresztül, hogy hazánk végre lekerült Izrael utazást tiltó piros listájáról, így január 9-től újra közlekednek az El Al járatai Tel-Aviv és Budapest között. Most pedig azt az értesítést kaptuk, hogy a légitársaság a jelenlegi heti hat alkalom helyett, áprilistól már a hétfő reggeli mellett esténként is indít majd járatokat a két város között.

Tel Aviv őrületes színeiForrás: Volker Glätsch/pixabay.com

Izrael fokozatos újranyitásától a két ország közötti turistaforgalom további élénkülését várják. Miután a 2020-as leállással a társaság nehéz pénzügyi helyzetbe került, a megoldást végül az jelentette, hogy új befektetőé lett a többségi tulajdon, és az izraeli állam is tulajdonrészt szerzett a légitársaságban. Így az állami kölcsön felvétele is lehetővé vált, a járatok pedig újraindulhattak.

Bár a teljes flotta még nem repül, és a korábbi hatezerrel szemben egyelőre négyezer munkatárssal működik az izraeli légitársaság, de a budapesti iroda az átlagosnál jobb helyzetben van, itt szinte minden kolléga továbbra is a cégnél dolgozik - olvasható a Turizmus.com cikkében. 

Az El Al jelenleg heti hat alkalommal indít reggeli járatokat, áprilistól pedig a nyári menetrend szerint hétfő esténként is repül majd a két város között. Júniustól október végéig pedig már heti nyolc járat van tervben.

Izrael szándéka szerint március 1-jétől megnyitja határait minden turista előtt, függetlenül az oltási státuszuktól. A beutazóknak minden esetben szükségük lesz az indulás előtt és az Izraelbe érkezés után egy-egy negatív PCR-tesztre. Az indulás előtti PCR teszt hivatalos antigénteszttel is helyettesíthető. A Tel-Avivba érkezést követően a teszt eredménye jellemzően 24 órán belül megérkezik, ezt az időszakot karanténban kell tölteniük a beutazóknak - írták a Konzuli Szolgálat oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek