Videó: ezt látja a pilóta a leszállás előtt a hóba borult Debeceni Repülőtér felett

Ritkán látható felvétel került fel Debrecen Nemzetközi Repülőtér közösségi oldalára. A leszállás előtti pillanatokat nézhetjük meg egy pilóta szemszögéből, Boran Pivčić felvételének köszönhetően.

A két napja készült videón jól látható, hogy a keleti országrészt még masszívan hó borítja, éppen ezért laikus szemmel nézve szinte alig lehet bármilyen ismerős terepet azonosítani a fehérbe borult tájon. A kifutópálya is szinte egy szürke csíknak látszik a magasból, amely felé a pilóta ügyesen manőverezi a gépet, majd zökkenőmentesen leteszi, hogy az érkezési pontig gurulva befejezze az utazást.

Tavaly októberben mi is megmutattunk egy négyperces videót, amelyet az Air New Zealand egyik pilótája vett fel a kapitányi fülke orrában, és amely úgy terjedt el, mint a képsor, amit az utasoknak sosem szabadna látnia. Aki megnézi az egyébként gyönyörű új-zélandi tájat ábrázoló felvételt, talán megérti, miért lesz valakinek szenvedélye a repülés, és azt is megtudjuk, mit lát a pilóta akkor, amikor leszállás előtt nem sokkal egy kiszámíthatatlan vastag felhőréteg kellő közepébe kell berepülnie.

A felhőtakaróban elnyelt gépről készült képsor 2 perc 50 másodperctől kezdve bő fél percen keresztül tartja izgalomban a nézőt, aki aztán kifújhatja az addig benntartott levegőt, amikor ismét meglátja a szabad utat jelentő Kawarau folyót, annak két oldalán Frankton települését, majd végül a Queenstown repülőtér kifutópályáját.

(A címlapkép illusztráció: Albrecht Fietz/Pixabay)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek