Új üléseket kapnak a Wizz Air gépei

A Wizz Air forgalomba állította az első olyan Airbus A321neóját, amelynek fedélzetét már a Recaro ultrakönnyű üléseivel szerelték fel - adja hírül az airportal.hu. A low-cost légitársaság 146 darab A320neo repülőgépéhez rendelt az SL3710 típusú turista osztályú ülésekből még tavaly augusztusban.

Így néz ki a SL3710 típusú turista osztályú ülésForrás: facebook.com/RecaroAircraftSeating

A német gyártó új fejlesztésű üléseivel berendezett gépek 2027-ig állnak forgalomba a Wizz Air flottájában, írja a magazin a Recaro közlésére hivatkozva. A székek legfőbb jellemzője, hogy tömegük darabonként mindössze 9 kilogramm, ergonomikus kialakításuknak köszönhetően a gyártó szerint még a sűrű székezés mellett is kényelmesek, így ideálisak a főleg rövidtávú járatokat teljesítő, költségre érzékeny diszkont légitársaságok számára.

Így fognak kinézni az ülések a Wizz Air gépekenForrás: Recaro Aircraft Seating

A Recaro-ülések tervezésüknek és anyaghasználatuknak köszönhetően kellően tartósak, és a karbantartási igényeik is alacsonyak, amely szintén fontos szempont a low-cost cégeknek. A Wizz Air 2018-ban az olasz Geven gyártó Essenza típusú üléseit rendelte meg a másik szerződésből érkező 110 darab A321neójához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek