A repülő titkos szobájába kalauzolja a nézőket egy pilóta

Ha kíváncsi arra, hogy mi történik a repülés kulisszái mögött, annak érdemes követnie Bjorn kapitányt, aki Facebook-oldalán rendszeresen beszámol repülési hírekről, és közösségi oldalain olyan belső információkat oszt meg, amikhez máshonnan nem biztos, hogy hozzájuthatnánk. Az egyik legfrissebb videójában különleges bemutatót tart egy Airbus 350 fedélzetén, mi több alatta, és közben néhány titkot is elárul a repülőgéppel kapcsolatban. Kiderül, hogy sokkal több dolog van egy ilyen gépen, mint azt feltételeznénk, például egy pihenőrész a személyzet számára és egy titkos szoba a pilótafülke alatt.

Bjorn a kisfilmjét úgy kezdi, hogy megmutatja az apró területen kialakított személyzeti pihenőrészt. Ott a pilóták nemcsak leülhetnek, hanem le is dőlhetnek egy kapszulában, amiben függönyökkel leválasztva két ágy található. Az igazi különlegesség viszont akkor jön, amikor Bjorn egy rejtélyes, keskeny csapóajtót mutat a pilótafülke belsejében, ahonnan egy szűk létra vezet le egy titkos helyiségbe.

Elképesztő, milyen zegzugos egy ilyen repülőgép belsejeForrás: Christophe SELLIES/Pixabay

A repülőtechnikai helyiség padlótól a mennyezetig a repülőt működtető számítógépekkel van felszerelve. Alapvetően olyan, mint egy hatalmas szerverterem. Ebből a helyiségből – ahova csak az arra felhatalmazott személyzet léphet be, – tudnak hozzáférni a futóműhöz és a raktérhez is – írja a matadornetwork.com. További repülési titkokat, amelyekről még a rendszeres utazók sem tudhatnak, Bjorn YouTube-csatornáján nézhetnek meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek