Egy koronavírusos férfi saját feleségének öltözve szállt fel a repülőre

Nem mondott le az utazásról egy indonéz férfit, akinek pozitív lett a vírutesztje, hanem saját feleségének öltözött, így szállt fel egy belföldi járatra. Az álcázásban egy nikáb, vagyis a teljes arcot eltakaró fátyol volt segítségére. Felesége útlevelét és negatív tesztjeredményét mutatta be.

A kép illusztrációForrás: Viacheslav Lopatin/shutterstock.com

A személyzet talán rá sem jön az átverésre, ha a férfi nem öltözik át a repülőn a szokásos ruhájába, de a manővert észrevette az egyik stewardess, az illegális utazó pedig lebukott, a gép leszállása után őrizetbe vették, és azonnal le is tesztelték, majd karantént írtak elő neki. Mint a rendőrség elmondta, a karantén lejártával azonnal bíróság elé állítják.

Indonéziában az utazást szigorú korlátozások övezik, miután az utóbbi időben az ország a járvány ázsiai epicentrumává vált. Az elmúlt hetekben naponta csaknem 50 000 esetet regisztráltak, a kapacitáshiánnyal küzdő kórházakat elárasztották a betegek. Eddig összesen majdnem hárommillió ember fertőződött meg, a halálos áldozatok száma meghaladja a 72 ezret - derül ki a bbc.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek