Tévedésből egy még épülő reptéren landolt a gép

Az Ethiopian Airlines ET3891-es számú, Boeing 737-es teherszállító járata április 4-én, vasárnap az etiópiai Addisz-Abebából a zambiai Ndola Simon Mwansa Kapwepwe nevű repülőterére készült, ám tévedésből végül az onnan 15 mérföldre (25 kilométer) fekvő, még befejezetlen Copperbelt Nemzetközi Repülőtéren szállt le, amely nevét az ország rézben gazdag Copperbelt tartományáról kapta - derül ki az independent.co.uk cikkéből.

A Simon Mwansa Kapwepwe reptér, az eredeti célállomásForrás: Hansueli Krapf/wikimedia.commons.org

Mint a zambiai közlekedési minisztérium állandó titkára, Misheck Lungu elmondta, a pilóta "tévedésből" landolt a repülőtéren. Amikor leszálláshoz készülődött, az irányítótoronyból azt mondták neki, nem látják. Így, mivel nem kapott segítséget, önállóan döntött a leszállás mellett. A gép később továbbrepült eredeti célállomására.

Az eseményről a One Mile At A Time weboldalán megosztott videón látszik, hogy a teherszállító az aszfalton gurul, meglepett építőmunkásokkal körülvéve.

Nem ez az első eset, hogy máshol landol a pilóta, mint ahová készült. 2019-ben például a British Airways egy Londonból induló gépe szállt le Düsseldorf helyett Edinburgh-ban. A légikísérő csak annyit kérdezett: Senki nem jött Edinburgh-ba? A gép két és fél órányi parkolás után indult újra Németországba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek