Városnézésre kért engedélyt egy gép pilótája Amszterdam felett

Nem csoda, ha manapság az ember minden utazási lehetőséget ki akar használni, ami adódik, de az Aeromexico 787-esének pilótája nem járt szerencsével, amikor városnézésre kért engedélyt az irányítóktól Amszterdam felett.

Forrás: Bram Steeman/commons.wikimedia.org

Röviddel azután, hogy a gép január 17-én, este fél11 körül felszállt a Schiphol repülőtérről, a pilóta megkérdezte, hogy a gép letérhet-e a szokásos útvonalról, hogy városnézést végezzen a holland főváros felett - adja hírül az independent.co.uk.

"Van esély arra, hogy panorámarepülést végezhessünk Amszterdam felett, 4000 lábon?" - hallható a közösségi médiában megosztott felvételen, amint a pilóta az irányító tornyot kérdezi. Az irányító kissé hitetlenül visszakérdez: „Amszterdam felett 4000 lábbal szeretne repülni? Megerősíti?" "Igen, ezt kérjük" - válaszolta a pilóta, mire az irányító leszögezte, hogy ez „nem lehetséges".

A pilóta még magyarázatként hozzáfűzi, hogy azért fogalmazódott meg az ötlet, mert a repülőtér közelében van. "De akkor egész Amszterdam felébred" - mondja az irányító, hozzátéve, hogy "legközelebb látogasson el Amszterdamba, amikor minden nyitva van."

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek