Soha nem repült még ilyen messzire a Lufthansa

Bár a Lufthansának vannak hosszútávú járatai, melyek Európa és Ázsia, Afrika, az Egyesült Államok és Dél-Amerika között közlekednek, a légitársaság most ennél is messzebre repíti utasait. Leghosszabb menetrendszerinti járatuk a Frankfurtot és Buenos Airest összekötő, mely 7140 mérföldet tesz meg körülbelül 13 óra alatt. Február 1-jén viszont még ennél is messzebre repül 93 utas a Hamburgból a Falkland-szigetekre induló Airbus A350-900-as fedélzetén. A gép 15 óra alatt mintegy 8500 mérföldet teljesít, új rekordot állítva fel ezzel.

Jéghegy az AntarktiszonForrás: Christopher Michel/commons.wikimedia.org

Az utasok az Antarktiszra tartó tudósokból és az őket szállító hajó személyzetének tagjaiból állnak. Az útra önként jelentkezhettek az utaskísérők, akik mintegy 600-an küldték el a jelentkezésüket annak ellenére, hogy 14 napos karanténba kell vonulniuk a kiválasztottaknak.

Az antarktiszi járatok rendszerint a dél-afrikai Fokvároson haladnak keresztül, de mivel az az útvonal a járvány miatt kockázatos lenne, jelenleg a Falkland-szigetek maradt az egyetlen lehetőség. Innen a tudósokat a Polarstern nevű jégtörő hajó viszi majd az Antarktiszra, a gép pedig később február 3-án indul vissza Münchenbe a Polarstern jelenlegi személyzetével együtt - adja hírül a thepointsguy.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek