Bírósághoz fordult a nő, akinek a repülőúton halt meg a kutyája

Sajnos nem az első eset, és csak reménykedni lehet abban, hogy az utolsó az, ami egy fiatal nővel történt, akinek a kutyája a repülőúton hunyt el. Maria Fernanda Echeverry január 15-én az EasyFly légitársasággal utazott a kolumbiai Puerto de Asis és Santiago de Cali között, és vitte magával kedvencét is. A kutyus azonban a repülés ideje alatt meghalt, mivel a raktérben halálra fagyott. Maria pert is indított a légitársaság ellen, amiért elveszítette Homero névre hallgató bulldogját.

Maria Fernanda Echeverry Morales és Homero itt még együtt, boldoganForrás: Maria Fernanda Echeverry Morales/Facebook

Az EasyFly közleményt adott ki, miszerint a tulajdonos nem mutatta be Homero oltási bizonyítványát, és semmilyen dokumentum nem volt nála, amellyel felvihette volna a kutyát a fedélzetre. A cég hozzátette, hogy a tulajdonos felelőssége tisztában lenni azzal, hogy házi kedvence képes-e utazni, mivel ismernie kell az állat fizikai és érzelmi szükségleteit. Maria állítása szerint ő a kutyájával a fedélzeten akart utazni, amikor megvette a jegyét, de azt mondták neki, hogy az állatnak a raktérbe kell mennie.

Azt mondja, megdöbbenve és elborzadva találta meg Homero hordozóját több zsák alatt, és a kutya holtan feküdt benne.

Ráadásul, mint mondja, a légitársaság mindenféle magyarázat nélkül úgy adta át neki a holttestet, mintha egy közönséges tárgy lenne, elkerülve minden felelősséget. Közösségi média bejegyzésében a nő arról is beszámolt, hogy egy állatorvos és állatszállítási szakértő megerősítette, hogy a repülőgép raktere nem volt alkalmas a bulldog szállítására, mivel az alacsony hőmérséklet kihűlést okoz ennél a fajtánál. A Legfőbb Ügyészség közölte, hogy vizsgálják az esetet, és emlékeztette a közlekedési vállalatokat „törvényes kötelezettségükre, hogy garantálják a szolgáltatásaikat igénybe vevő állatok és családok életét, testi és lelki épségét". A nyomozásról egyelőre nem érkeztek további jelentések.

Mint több eset is bizonyítja, a kutyákat néhány légitársaság csomagként kezeli - illusztrációForrás: Tomasz Mikolajczyk/Pixabay

Tavaly nyáron 38 francia bulldog kölyköt találtak holtan egy Kanadába érkező repülőgépen. A tisztviselők szerint legalább 500 kiskutya volt az Ukraine International Airlines repülőgépén, amely a Toronto Pearson repülőtérre érkezett, és közülük 38 meghalt. A többi kutya között sokan kiszáradástól, hányástól és gyengeségtől szenvedtek – írja a ladbible.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek