Egy férfi három hónapig élt egy repülőtéren a koronavírus miatt

Három hónapig élt egy férfi a chicagói O'Hare Nemzetközi Repülőtér lezárt részén. A 36 éves Aditya Singh-t a hétvégén tartóztatták le lopás, illetve egyéb vétségek miatt. A rendőrség szerint a férfi október 19-én érkezett Los Angelesből az O'Hare Nemzetközi Repülőtérre. Közel három hónappal később, szombat délután a United Airlines két alkalmazottja Singhhez lépett, és a személyi igazolványát kérte. Állítólag a férfi mutatott is nekik egy repülőtéri azonosító jelvényt, amelyet a tulajdonosa, a repülőtér üzemeltetési vezetője még október 26-án veszített el – írja a The Guardian.

Az O'Hare 3. terminálja, ahol az étkezési lehetőségek is adottakForrás: Nicola Delfino/Wikipedia

Ezután a United Airlines munkatársai hívták a 911-et, a rendőrség pedig őrizetbe vette Singh-t, akinek vendéglátás végzettsége van, jelenleg munkanélküli, és egyébként Los Angelesben lakik a szobatársaival.

Susana Ortiz bírónő is megdöbbent az eseten: „Azt állítják, hogy egy illetéktelen személy az O'Hare repülőtér termináljának biztonsági zónájában élt 2020. október 10. és 2021. január 16. között, és ezt senki sem vette észre?"

Ingyen Wi-fi és látnivaló is akad bőven ezen a repülőtérenForrás: James St. John/Wikipedia

A férfi védelmét képviselő államügyész elmondta a bíróságon, hogy a repülőtéren más utasok adtak ételt Singhnek, aki korábban nem volt büntetve. Hozzátette, hogy ő csak megtalálta a jelvényt, és hangsúlyozta, hogy félt hazatérni a Covid miatt. A bíróság szerint viszont illegálisan tartózkodott az igazolvánnyal a repülőtér lezárt területén, illetve lopással is vádolják, ezért óvadékát a bíróság 1000 dollárban állapította meg.

A chicagói Repülési Minisztérium (CDA) közleménye szerint: „Bár ez az eset továbbra is nyomozás tárgyát képezi, azt sikerült megállapítanunk, hogy ez az úr nem jelentett biztonsági kockázatot sem a repülőtér, sem az utazóközönség számára, de folytatjuk az ügy alapos kivizsgálását a bűnüldöző szervekkel."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek