Egészen extrém dolgokat is árulnak a talált tárgyak áruházában

Az alabamai Scottsboróban lévő talált tárgyak központja régóta kedvelt célpontja a kincskeresőknek. A boltban olyan tárgyak találhatók, melyeket amerikai reptereken hagytak el, de nem mentek értük. A központ fennállásának 50. évfordulója alkalmából webshopot indított, melyben a ruházattól kezdve az elektronikáig minden megtalálható. Az aktuális kínálatban például szerepelnek 8 és 18 ezer dollár közötti értékű ruhák, több mint 13 000 dollár értékű ékszerek, szinte bármit meg lehet itt találni az arany nyakláncoktól a búvárfelszerelésen és a designer ruhákon át az aláírt emlékekig - derül ki a thesun.co.uk cikkéből.

A kép illusztrációForrás: Greentellect Studio/shutterstock.com

A légitársaságoknak 90 napon belül el kell juttatniuk az elveszett csomagokat a tulajdonosaiknak, ha azonban ez nem sikerül, a tárgyak bekerülnek a központba. Ez olyan gyakran fordul elő, hogy a központban folyamatosan körülbelül egymillió eladó tárgy található, és naponta mintegy 7000 új cikk érkezik. Nem mindent értékesítenek ugyanakkor, ami gazdátlanul marad. Körülbelül egyharmadát leselejtezik, például a fehérneműket, egy másik harmadát pedig eladományozzák.

Mint Brenda Cantrell, az üzlet márkanagykövete elmondta, az elveszett poggyászok kevesebb, mint fél százaléka az, amely nem kerül vissza a tulajdonoshoz, de ez még mindig több ezer táskát jelent évente. A legextrémebb dolgok között, melyek idekerültek, található például egy teljes lovagi páncél, egy sajttal teli bőrönd, és még egy, a NASA űrsiklójáról származó kamera is landolt itt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek