Februártól új kézipoggyász-szabályzat lép életbe az easyJetnél

Megváltoztatja a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatát az easyJet 2021. február 10-től, amelynek értelmében az utasok már csak egy kisebb méretű (maximum 45x36x20 cm) táskát vihetnek a fedélzetre, amelynek el kell férnie az előttük lévő ülés alatti lábtérben – olvasható a légitársaság közleményében. 

A gép első soraiban vagy a nagyobb lábterű ülésekre jegyet foglaló utasok ezen a kisméretű táskán kívül még egy szabványos méretű (maximum 56x45x25 cm) kabintáskát is magukkal vihetnek a fedélzetre, amelyet a fej feletti tárolókban helyezhetnek el. Ugyanez érvényes azon utasokra is, akiknek easyJet Plus kártyájuk van, vagy akik megvásárolták a Flexi tarifát azzal a kiegészítéssel, hogy ha a gépen mégsem lenne elég hely a nagyobb méretű csomagnak, akkor a légitársaság beszállás előtt a kapunál felcímkézi azt, és a gép rakterébe helyezi plusz költség felszámítása nélkül. 

Az easyJet azt ígéri, hogy az új szabály bevezetésével csökken majd a várakozási idő a beszállításnál, amely  korábban a sok nagyméretű csomag helykeresése miatt húzódott elForrás: imagii/Pixabay

Ezek az új szabályok csak a 2021. február 10. után közlekedő járatokra vonatkoznak, vagyis akik még december elseje előtt vásárolták meg a repülőjegyüket február 10. utánra, azok még ingyen vihetnek magukkal egy gurulós kézipoggyászt is, de azt már fel kell adniuk a check-in pultnál.

A két másik, európai diszkont légicég kézipoggyászokra vonatkozó szabályai legutóbb 2018-ban változtak meg, azóta Ryanair 40x20x25 cm, a Wizz Air 40x30x20 cm méretű poggyászokat enged a fedélzetre felár nélkül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek