Íme, a holland légitársaság virtuális valóságra épülő tréningvideói

  A KLM virtuális és kiterjesztett valóság segítségével tréningezi munkatársait többek között egyes veszélyhelyzetek megoldására. A PWC amerikai tanácsadócég felmérései azt mutatják, hogy bizonyos képességek elsajátítása során az emberek gyorsabban tanulnak a VR használatakor, magabiztosabban alkalmazzák a tudásukat, és érzelmileg is jobban kapcsolódnak a VR-tartalmakhoz, koncentráltabbak, mintha hagyományos körülmények között tanulnának. Emellett érdemes megemlíteni a VR-tanulás költséghatékonyságát is - derül ki a cég közleményéből.

  Forrás: KLM

  Persze, sok gyakorlathoz fizikailag is szükség van a repülőgépre: például a tolatáshoz vagy az utashíd felszereléséhez. A VR azonban segíthet hatékonyabban eltölteni a repülőgépes illetve szimulátoros gyakorlatokhoz szükséges időt is.

  A virtuális valóság gyakorlatilag bármely képzési gyakorlat során használható. Segíthet például a takarítószemélyzetnek az új repülőgép-típusok és takarítási követelmények megismerésében: a Boeing 787-est például így mutatták be, ennek eredményeként pedig a dolgozóknak sikerült 15 perccel gyorsabban kitakarítaniuk a repülőgépet annál, mint azt előre jelezték, ráadásul hibátlanul. De a VR használható arra is, hogy a légiutas-kísérőket készítsék fel az egyes vészhelyzeti eljárásokra, például a fedélzeti tűz oltására.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!