Kigyulladt az egyik forgalomból kivont Boeing a spanyol reptéren

Kigyulladt a British Airways egyik hajdani, immár nyugdíjazott Boeing 747-ese Spanyolországban. A közösségi médiában megjelent képek alapján úgy tűnik, hogy a repülőgép a G-CIVD lehet. Mint a légitársaság közölte, a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, amely a négy közül az egyik gépen a bontási folyamat során keletkezett, személyi sérülés nem történt - adja hírül a simpleflying.com.

Forrás: Joshua Ruppert/commons.wikimedia.org

A repülőgép egyébként ténylegesen már nincs a British Airways tulajdonában, és egy ideje használatban sincs. Egy távoli parkolóban várt a szétszerelésre, a tüzet valószínűleg egy szikra okozhatta, mely valamelyik, a munka során használt eszközből pattant ki, és lángra lobbantotta a szigetelést. 

A British Airways az év elején kezdte kivonni a forgalomból Boeing 747 típusú, Jumbo Jetnek is nevezett repülőgépeit a világszerte tapasztalható keresletcsökkenés következtében. A közlekedési eszközöket Európa különböző pontjaira, olyan helyekre szállították, ahol szétszerelték őket, kiállították vagy ahol filmkellékekké avanzsáltak. A G-CIVD, a vélhetően kigyulladt repülőgép augusztus 18-án érkezett Castellónba.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek