A budapesti repülőtér is díjat kapott Európa legjobbjai között

A héten kihirdették az ACI (Airport Council International) idei, a legjobb reptereket elismerő díjának nyerteseit. A reptereket a forgalom nagysága szerint osztották különböző kategóriákra, és ezeken belül ismerték el a legjobb szolgáltatásokat nyújtó létesítményeket, emellett néhány speciális kategória is helyet kapott - derül ki a traveldailynews.com híréből.

Forrás: facebook.com/budapestairport

Az 5 millió alatti utas kategóriájában a torinói repülőtér kapta a legjobb repülőtér díját a járványra adott gyors reakciója miatt, és a Cork repülőtér is elismerésben részesült.

Az 5 és 10 millió utas közötti kategória győztese a Máltai Nemzetközi Repülőtér lett az érintésmentességet és védelmet biztosító intézkedéseiért, melybe beletartozott a válaszfalak használata, és a reptéri felügyelők automatikus értesítése, ha az utasok nem tartják be a szükséges társadalmi távolságot. A larnakai repülőtér szintén elismerést kapott ebben a kategóriában.

A 10 és 25 millió közötti utas kategóriájában a hamburgi repülőtér nyert, melyet elsősorban technológiai újításai miatt díjaztak, például a személyre szabott weboldal és a távmunka-megoldások terén. A Lyon Saint-Exupéry repülőteret szintén elismerték ebben a kategóriában.

A 25 és 40 millió közötti utas kategóriájának győztese a lisszaboni repülőtér lett. A bírák úgy vélték, hogy a repülőtér kiemelkedő szerepet játszik az érintésmentes és biztonságos utas biztosításában. A Sabiha Gökçen Nemzetközi Repülőtér is elismerést kapott ebben a kategóriában.

Az több mint 40 millió fős utasforgalmat bonyolító repterek közül a római repterek kapták a díjat az utasok bizalmának helyreállítását célzó, átfogó egészségügyi és biztonsági intézkedéseik miatt, itt az isztambuli repülőtér is elismerést kapott.

Az ökoinnovációs díjat, mely az egyes repterek kiemelkedő környezetvédelmi teljesítményét ismeri el, a Budapest Airport kapta, mely jelenleg a 3. szintet éri el a repterek karbonakkreditációs (Airport Carbon Accreditation) rendszerében.

Az akadálymentesség szempontjából a koppenhágai repülőtér került az élre, a Málaga-Costa del Sol repülőtér szintén elismerést kapott. A digitális innovációk kategóriájában az isztambuli repülőtér vitte a pálmát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek