Utazási hacket tett közé egy férfi, a légitársaság nem hagyta szó nélkül

A különböző utazási trükkök legtöbbje ártalmatlan, és gyakran bizonyul hasznosnak, ám az is előfordul olykor, hogy a jótanácsok átlépik a legalitás határát. Nemrégiben ez történt egy TikTok-felhasználóval, aki videójában azt mutatta meg követőinek, hogyan lehet felvinni a repülőre egy nagy kézitáskát extra díj nélkül - derül ki a matadornetwork.com híréből.

A kép illusztrációForrás: r.classen/shutterstock.com

A robkallday névre keresztelt felhasználó több mint 2500 követőjével osztotta meg, ahogyan egy szerkesztő szoftver segítségével az amerikai Spirit Airlines beszállókártyájának kézipoggyász rubrikájában az 1-est 0-ra változtatja, elkerülve ezzel a díjfizetési kötelezettséget.

Bár a videóhoz odaírta, hogy ő maga ténylegesen nem használta ezt az eljárást, csak megosztotta azokkal, akik elég bátrak ahhoz, hogy kipróbálják. Ez azonban nem változtatta meg a légitársaság véleményét, mely két évre kitiltotta a fiatalembert a járatairól.

Vérbeli tiktokosként robkallday a légitársaságtól kapott értesítésről is készített egy videót. A levélben ez állt: "Mint tudja, a TikTok közösségimédia-platformon készített egy videót, amelyben megmutatja a felhasználóknak, hogyan manipulálják a Spirit Airlines beszállókártyáját, és azt is elmondja, milyen alkalmazást használjanak".

"Ennek a súlyos visszaélésnek a fényében a Spirit Airlines úgy döntött, hogy nem repülhet a légitársasággal, és a létesítményekbe sem léphet be. Ha ezt megpróbálja kijátszani, a megvásárolt jegy ára visszatérítés nélkül elvész. Amennyiben belép valamelyik létesítményünkbe, a bűnüldöző hatóságoknak jelentjük a jogsértést."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek