20 hónap után újra repülhet a Boeing 737 Max

  Amerikában jóváhagyták, hogy a Boeing 737 Max ismét repüljön, 20 hónappal azután, hogy a gyártó legkeresettebb gépe földre kényszerült két végzetes baleset után, amelyet tervezési hibák okoztak - adja hírül a theguardian.com.

  Forrás: pjs2005/commons.wikimedia.org

  A Szövetségi Légiközlekedési Hatóság (FAA) visszavonta a repülési tilalmat, így a gépek akár még idén felszállhatnak, feltéve, hogy a hatóság jóváhagyja a pilóták új képzési programját is. A légitársaságoknak szoftverfrissítéseket és műszaki változtatásokat kell végrehajtaniuk a gépeken, emellett ellenőrző karbantartásokat kell végezniük.

  Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség is jelezte, hogy valószínűleg hamarosan zöld utat ad a gépeknek, de az egyes országok még mindig dönthetnek úgy, hogy nem engedik a légterükbe a Boeingeket.

  Az Egyesült Államok 2019 márciusában adta ki a repülési tilalmat, miután két 737 Max is lezuhant a hibás érzékelők és egy tervezési hiba miatt. A balesetekben összesen 346 ember vesztette életét. A Lion 610-es járata 2018 októberében, az Ethiopian Airlines 302-es járata 2019 márciusában zuhant le.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!