Koronavírus-mentes járatokat indít az Alitalia

Az olasz légitársaság napjában több járatot is indít Róma és Milánó között, amelyeken biztonságosabb feltételeket biztosít. A római reptér bejelentése szerint az Alitalia két járatán is csak koronavírus-tesztelés után lehet utazni, azok esetében azonban, akik 72 órásnál nem régebbi teszttel rendelkeznek, a procedúrától eltekintenek.

Az Alitalia egyes járatain biztonságosabb feltételeket biztosítForrás: shutterstock.com/Sergio Di Pasquale Luci

A bejelentés szerint a helyszínen elvégzett teszt eredményét fél órán belül közlik, addig a tesztelés helyszínén kell várakozni. Ha a teszt negatív, erről egy igazolást kap az illető, aki felszállhat a gépre, míg annál, akinél a teszt pozitív lesz, az országban megszokott protokoll szerint járnak el.

A közleményt kiszúró OneMileAtATime megjegyzi, hogy ezzel az országon belüli utazás ideje alaposan megnőhet, legalább egy órával kell többet kalkulálni a reptéren, viszont ingyenes tesztelést biztosít az utazók számára, akiknek a felszállás után a saját és a többi utas egészsége kapcsán sem kell aggódni. Az említett járatokat a foglalási oldalon már „COVID-tesztelt járatok" címkével látják el, a jegyár pedig ugyanaz, mint a többi, Róma és Milánó között közlekedő repülőé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek