Sivatagban pihennek a Qantas gépei, mivel 2021-ig törölték a nemzetközi járatokat

Ha az ausztrálok abban reménykedtek volna, hogy a tengerentúli járataik idén karácsonyra visszaállhatnak – mivel az ausztrál határokat újból megnyitották – hát, tévedtek. Ez egy újabb jele annak, hogy a tengerentúli nyaralások 2021-ig egészen biztosan nem kivitelezhetők Ausztráliában, mivel a Qantas hivatalosan 2021. március 28-ig törölte a nemzetközi repülési foglalásokat – írja az nzherald.

Ausztrália első számú légitársasága behúzta a kéziféketForrás: skeeze/Pixabay

Alan Joyce, a csoport vezérigazgatója bejelentette, hogy a tengerentúli szolgáltatások valószínűleg további 12 hónapig nem folytatódnak. Az utazási igazgató szerint az Egyesült Államokba, Ázsiába és Európába irányuló tengerentúli járatokat továbbra is a Qantas weboldalán keresztül lehet foglalni a járatokat, amiket a partner légitársaságok, mint például az Emirates és a Cathay Pacific szolgáltatják. A járatok lezárása és a foglalások megváltoztatása nem villámcsapásként érkezett, mivel Joyce már korábban is jelezte, hogy 2021 közepéig minden nemzetközi repülést fel kellene függeszteni.

A múlt hónapban az ausztrál nemzeti légi fuvarozó bejelentette, hogy legalább három évig 100 repülőgépet az egyesült államokbeli Mojave-sivatagban tart, létszámának legalább 20 százalékát kivonva a forgalomból, ahogy a légitársaság A380-as flottájának is egy részét (amelyeket a nemzetközi utazásokhoz használnak). Joyce elmondta, hogy bár egy transz-Tasman útvonal 2021 közepe előtt működhet, addig a világ más népszerű útvonalai nem indulnak újra teljes kapacitással a jövő év júliusáig.

Reálisnak kell lennünk, és azt kell mondanunk, hogy ami a világ többi részén történik, az valószínűleg hosszabb időtartamú"

– mondta Joyce, és hozzátette, hogy évek múlva a nemzetközi repülés majd visszatér oda, ahol tartott.
A Qantas szóvivője elmondta, hogy az elkövetkező hónapokban várhatóan Új-Zélanddal hihetetlenül nagy utazási buborék várható, de a jelenleg tapasztalt esetek számának növekedése befolyásolhatja a kezdés időpontját.

"Azt tervezzük, hogy július folyamán visszatérünk a válság előtti belföldi repüléseink 40 százalékához, és remélhetőleg még többet fogunk elérni az azt követő hónapokban. De egy ideig együtt élünk a Coviddal, és a legutóbbi események azt mutatják, hogy nem tudjuk az alacsony fertőzési rátát elfogadni" – mondta Joyce. Hozzátette, hogy reálisnak kell lenniük, és a világ többi részén zajló események miatt valószínűleg hosszabb ideig eltart, míg ismét kinyitják a határokat. "Legalább három évig parkoltatjuk az A380-asokat, mert azt gondoljuk, hogy ebben az időszakban másképp nincs értelme" – jelentette ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek