Július közepétől visszatér Ferihegyre a Turkish Airlines

Július 15-től hetente öt járattal tér vissza Ferihegyre a Turkish Airlines, augusztus 1-től pedig már naponta közlekedik Isztambulból – szúrta ki az Airportal a török légitársaság foglalási rendszerében.

A Turkish Airlines foglalási rendszerébe feltöltött adatok szerint július közepétől tehát hetente öt alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap közlekednek a török nemzeti légitársaság gépei Isztambul és Budapest között. Augusztus első napjától pedig már a hét minden napján lesz Turkish-járat Budapestre.

IsztambulForrás: Mücahit Yıldız/pixabay.com

A kiadott menetrend szerint a hétfői, szerdai, csütörtöki és szombati napokon az esti órákban, míg keddenként, péntekenként és vasárnaponként a délelőtti órákban közlekedik a járat. Az útvonalat a légitársaság Airbus A320 típuscsaládba tartozó repülőgépei teljesítik.

Mindeközben az Emirates légitársaság a nyáron újrainduló járatokat összegyűjtő cikkünkben említett dátumhoz képest még tovább tolta budapesti útvonalának újraindítását a járványhelyzet bizonytalanságai miatt. A légitársaság augusztus 31-ig törölte foglalási rendszeréből a Budapest-Dubaj járatát, így legkorábban csak szeptember 1-től foglalható repülőjegy erre a járatra. 

A Hagia Szophia bizánci építésű ortodox bazilikaForrás: HALUK COMERTEL/Wikipedia
Két kontinens is magáénak mondja a várost, mely egykor a Bizánci Birodalom ékköve volt
Hagia Sophia olyan Isztambulnak, mint Párizsnak az Eiffel-torony, vagy Rómának a Colosseum. De tudta például azt, hogy eredetileg egyáltalán nem mecsetnek épült? Hogy a Bizánci Birodalom hosszan ragyogott mielőtt az Oszmán Birodalom vette át a hatalmat a területen? Tegyen velünk egy tematikus sétát az egykori Konstantinápoly területén, és nézzen más szemmel a városra! Fedezze fel például az Elsüllyedt Palotát vagy a ragyogóan színes mozaikokat a sok száz éves templomok falain. Olyan bizánci emlékeket mutatunk ebben a cikkünkben, amelyeket talán nincsenek is az útikönyvében.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek