Minden nap trikolórt rajzol az égre az olasz légierő

A Frecce Tricolori (Trikolór nyilak) az Olasz Légierő műrepülő köteléke, egyben a világ legnagyobb létszámú, ma is aktív katonai műrepülő csapata. Mint ahogyan a neve is utal rá, bemutatóinak lényeges eleme, hogy az olasz zászló zöld-fehér-piros színeit fesse az égre.

A Frecce Tricolori 2018-ban Gloucestershire-benForrás: Jonathan Webb/commons.wikimedia.org

Idén az Olasz Köztársaság napja alkalmából május 25. és június 2. között öt napon át minden nap felrajzolják az égre a trikolórt, összesen 21 város felett. Mint írják, az országot beburkoló, grandiózus ölelésnek szánják ezeket a bemutatókat, ennek jegyében az eseményről készült képeket az #AbbraccioTricolore (TrikolórÖlelés) hashtag alatt lehet megtalálni a közösségi médiában.

A sorozat Rómában zárul, ahová rendszerint az évfordulós ünnepségek fókusza is kerül, azonban idén néhány változtatással ünnepelnek az olaszok. Az óvintézkedések miatt elmarad a Fori Imperialin szokásos felvonulás, de Sergio Mattarella köztársasági elnök lefekteti a babérkoszorút az Altare della Patriára (a Haza Oltárára) - adja hírül a rainews.it.

Addig is a repülőshow az összes olasz tartományt érinti "az egység, a szolidaritás és a felépülés jegyében". Az első állomás Trento és Codogno volt, az egészségügyi vészhelyzet egyik első gócpontja, ezután jött Milánó, Torinó és Aosta. Május 26-án Genova, Firenze, Perugia és L'Aquila lesz soron, 27-én Cagliari és Palermo felett repülnek el, 28-án Catanzarót, Barit, Potenzát, Nápolyt és Campobassót érintik. 29-én Loreto következik, ahol a hadsereg védelmezőjének tartott loretói Madonna szentélye található, majd Ancona, Bologna, Velence és Trieszt lehet tanúja a légiparádénak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek