A magyar repülőterek nem fogadhatnak észak-olaszországi járatokat

Kormányzati döntés értelmében a magyarországi repülőterek 2020. március 9. hétfőtől nem fogadhatnak járatokat a koronavírus járvánnyal érintett észak-olasz városokból. Milánó és Bergamo esetében hétfőn 0 órakor, Treviso esetében hétfőn déli 12 órakor lép életbe az intézkedés. A döntésnek megfelelően az érintett városokból közlekedő járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér sem fogadhatja - derül ki a cég közleményéből.

A Liszt Ferenc repülőtérForrás: Bjoertvedt/commons.wikimedia.org

A Milánó-Budapest vonalon a WizzAir, a Bergamo-Budapest és a Treviso-Budapest vonalon a Ryanair közlekedtet járatokat.

Az olasz kormány eközben felszólított valamennyi turistát - külföldit és hazait egyaránt - a karantén alá helyezett észak-olaszországi térségek elhagyására. Az érintett térségeket turisztikai célokból el kell kerülni, így a repülőterek és a pályaudvarok nyitva maradnak, miközben a helyiek csak engedéllyel hagyhatják el a lezárt észak-olaszországi térségeket - adja hírül az MTI.

Az olasz járatokat érintő intézkedés mellett a Kínából közvetlen járattal érkező
utasok, illetve a határátlépésre jelentkező iráni állampolgárok testhőmérsékletét továbbra is mérik a repülőtéren.

Emellett járatkorlátozások vannak érvényben a kínai és dél-koreai útvonalon, a LOT lengyel légitársaság március 4-től felfüggesztette szöuli járatát, január 31. óta nem közlekedik a Shanghai Airlines Csengtu, Hszian, Shanghai városaiba, a Hainan Airlines pedig csungkingi járatát függesztette fel.vAz Air China Peking-Budapest járatát a korábbi heti három helyett már csak heti egyszer közlekedteti.

Az intézkedések elrendelése óta összesen 77 légijárat 5919 utasa és 416 fő személyzet esett át
hőmérős szűrésen.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek