Ez a világ legrövidebb repülőútja

A világ legrövidebb kereskedelmi repülőútja sokkal rövidebb, mint gondolnánk. Az útvonal két északi skót szigetet köt össze, áthidalva a Westray és a Papa Westray közti alig több, mint másfél kilométeres távolságot. A Loganair skót légitársaság üzemeltet itt járatot 90 másodpercre tervezett menetidővel, melyből a gyakorlatban általában egy perc lesz, de az is előfordult, hogy a gép 47 másodperc alatt ért az egyik helyről a másikra, rekordot állítva fel ezzel - írja a Reader's Digest.

A Loganair gépe a Papa Westray-i reptérenForrás: Me677/wikipedia.org

A járat egyébként meglehetősen régóta, 1967 óta közlekedik, és noha az út rövid, a repülő mégis nélkülözhetetlen az Orkney területén élő embereknek. A nyolcüléses repülőgépek, amelyek Kirkwall és a szigetek között közlekednek, főleg tanárokat és diákokat, egészségügyi dolgozókat, turistákat szállítanak.

Amellett, hogy a repülő alapvető fontosságú a helyiek számára, népszerű a turisták körében is. A gép egyébként 2016-ban ünnepelte egymilliomodik utasát, egy bizonyos Anne Rendallt, aki akkorra már több mint 10 000 utat tett meg a légitársasággal.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek