Öt új célállomásra repít a Wizz Air Bécsből

Bejelentette a minap a Wizz Air, hogy az eddig tervezett további A321-eseken felül plusz egy gép is érkezik 2020 nyarán a bécsi bázisára – adja hírül az Airportal. Így az eddig tervezett nyolc helyett kilenc Wizz-repülőgép állomásozik majd az osztrák fővárosban, és ezek mindegyike A321-es lesz majd. A még meglévő egyetlen A320-ast is felváltják a hosszabb törzsű változattal.

AlgheroForrás: Steinar Hovland/pixabay.com

Az új A321-esek révén a fapados öt új útvonalat is nyit június és július elejétől. A szardíniai Alghero felé heti 3 (kedd, csütörtök és szombat), Korfura heti 2 (szerda és szombat), Podgoricába szintén heti kettő (hétfő és péntek), a romániai Suceavába ugyancsak heti 2 (hétfő és péntek), a portugáliai Faróba pedig szintén heti 2 (kedd és szombat) járat közlekedik majd.

A plusz gépek révén emellett sűrítik is a menetrendet néhány meglévő útvonalon a nyártól. Így Milánó-Malpensára napi 2, Róma-Fiumicinóra heti 12, Malagába heti 5, Portóba pedig heti 3 járat lesz.

Mint Váradi József cégvezető elmondta, Bécsből egyelőre nem tűnik reálisnak az Emírségekbe járatot indítani, mert nem érné meg a jelenlegi flottával, de amint meglesznek (a tervek szerint 2023-tól) a megnövelt hatótávolságú A321XLR-ek, esélyes a járatnyitás.

Ezen kívül Szentpétervárra is szívesen közlekedne a Wizz Air az osztrák fővárosból, de ehhez mindkét államnak enyhítenie kellene a légügyi szabályozáson Váradi szerint. A cégvezető megemlítette név szerint Üzbegisztánt és a közép-ázsiai posztszovjet térséget, mint amelyek nagyon érdeklik a Wizz Airt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek