Régóta várt, új járatot indít a Wizz Air

A Wizz Air a mai napon bejelentette, hogy 2020 márciusában újabb állomással bővül folyamatosan növekvő hálózata: napi repülőjáratok indulnak Budapestről Párizs-Orly repülőtérre. A régóta várt útvonalra már foglalhatók a jegyek 6490 forinttól - adja hírül a cég közleménye.

A Párizs-Orly repülőtérForrás: Muhammad ECTOR Prasetyo/commons.wikimedia.org

Az Orly repülőtér alig 10 kilométerre fekszik Párizstól, így a világ legromantikusabb városának fontos kapuja. A Wizz Air legújabb járata évente 130 ezer utasnak teszi majd lehetővé, hogy kényelmes és megfizethető módon fedezze fel Párizs híres múzeumait és éttermeit, az üzleti utazók pedig idő- és költséghatékony utakat szervezhetnek majd. Ezzel párhuzamosan a francia főváros, Île-de-France régió és Észak-Közép-Franciaország lakói előtt új lehetőség nyílik arra, hogy felfedezzék Budapestet.

Budapest és Párizs-Orly között a Wizz Air ultramodern és környezetbarát Airbus A321neo repülőgépei közlekednek majd: a világ leghatékonyabb egyfolyosós géptípusának üzemanyag-fogyasztása 20 százalékkal, zajterhelése és nitrogén-oxid-kibocsátása pedig 50 százalékkal alacsonyabb, mint elődjéé. 

Franciaország a Wizz Air 2004-es alapítása óta fontos része a légitársaság hálózatának, Párizs-Orly a hatodik francia repülőtér, ahová járatokat indít a vállalat. Az új útvonal mellett Budapestről Bordeaux-ba és Nizzába, Debrecenből pedig Párizs-Beauvais-ba is közvetlen járattal juthatnak el a magyar utasok. A budapesti útvonallal együtt 2020 márciusában Varsóból is napi járatot indít Párizs-Orly-ra a Wizz Air.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek