Ezen a járaton nyugodtan megeheti a kávéscsészéjét

Az új-zélandi nemzeti légitársaság a jártain ehető kávéscsészéket vezet be annak érdekében, hogy csökkentse a repülőgépek fedélzetén lévő hulladék mennyiségét – olvasható a BBC cikkében. Az Air New Zealand, amely évente több mint nyolcmillió csésze kávét szolgál fel, bejelentette, hogy az eldobható papírcsészékről átáll a csésze formájú süteményekre, amelyeket valamennyi járatukon és repterükön is használni fog. (Becslések szerint évente csak az Egyesült Királyságban körülbelül 2,5 milliárd kávéscsészét dobnak ki, és ezeknek csupán 0,25% -át hasznosítják újra.)

A légitársaság új találmánya megosztja az embereketForrás: Aero Icarus from Zürich, Switzerland/Wikipedia

A Twiice helyi vállalkozás által készített, csésze formájú sütik vanília ízesítésű ostyából készülnek és elvileg szivárgásmentesek.

Az Air New Zealand egyik nyilatkozatában közölte, hogy a kávéscsészéket a levegőben és a földön is tesztelték. A hír vegyes reakciókat váltott ki. Egyesek szerint a csészék átalakítása nem elég nagy környezetvédelmi lépés. A közösségi oldalakon többen is úgy vélik, a légitársaságnak nem csupán a kávéscsészéket kellene lecserélnie, ha óvni akarja a környezetet. "Mi lenne, ha az káros üzemanyag kibocsátások csökkentésével foglalkoznának?" – tette fel a kérdést Twitter felhasználó. "Lehet, hogy inkább törölni kellene heti egy londoni járatot" – reagált egy másik hozzászóló.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek