Ezekre a helyekre utaznának a legszívesebben a magyarok

Bali, a Maldív-szigetek és a Seychelle-szigetek szerepelnek a magyar utazók bakancslistájának első három helyén a repjegy.hu által készített felmérésben. A több mint 40 ezer megkérdezett résztvevő válaszainak alapján a képzeletbeli bakancslista élén tehát Bali áll, ide szeretnének a leginkább elutazni a magyarok – olvasható a Turizmus Online cikkében.

Bali, Penglipuran faluForrás: Eric Bajart/Wikipedia

A top 10-be sorrendben még New York, Havanna, Sydney, Los Angeles, Dubaj, Miami és Tokió szerepel.

Ezek közül Budapestről közvetlenül csak Dubaj és New York érhető el egyelőre. Tavaly Bora Bora és New York még az első két helyen szerepelt a listán, idén Francia Polinézia paradicsomi szigetcsoportja már be sem került a TOP 10-be, és az amerikai metropolisz is leszorult a dobogóról.

Meglepő viszont, hogy Tokió befért a top 10-be, mert a japán főváros korábban soha nem szerepelt ezen a listán.

 A felmérésből az is kiderült, hogy egyre nagyobb nyitottságot mutatnak az utazók a távoli helyek felé, és ez nem feltétlenül a fehérhomokos, pálmafás tengerparti nyaralóközpontokat jelenti. Az olyan metropoliszok, mint New York, Los Angeles és Miami is egyre népszerűbbek. A korábbi felmérésekhez képest az európai városok pedig kevésbé vonzzák a magyarokat: az örök kedvencek, mint Róma, Párizs vagy akár Barcelona 2018-ban és 2017-ben még az élmezőnyben szerepeltek, az idei felmérésben már egyik sem fért be a tízes mezőnybe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek