Autóban kelnek új életre a legendás Concorde sítlusjegyei

Limitált gyártású, a legendás Concorde stílusjegyeit viselő sportkocsit tervezett az Aston Martin a British Airwaysszel - adja hírül az Airportal.

A luxusautók gyártásával foglalkozó Aston Martin tervezte a DNS Superleggera Concorde elnevezésű sportkocsit, amelynek alkatrészei közt a legendás szuperszonikus repülőgép hajtóművének kompresszorlapátjaiban használt titánium is szerepel.

British Airways utolsó Concorde-ja, a G-BOADForrás: Rob Young/wikipedia.org

Mindegyik példány egyedi rendszámmal fog rendelkezni. Az autó a British Airways vörös, fehér és kék színeit kapja, a tetejét pedig a Concorde modern sziluettje díszíti.

A gépkocsi designján a British Airways függőleges vezérsíkjának jellegzetes stílusjegyei is megfigyelhetők lesznek, váltója eredeti Concorde-fémből készül, a napellenzőjére pedig egy Mach-szám mérő repülőgép-műszert ábrázoló grafika kerül.

A különleges gépjárműből csupán 10 darabot gyártanak, ezeket kizárólag az Aston Martin bristoli központjában lehet megvásárolni, nem is akármilyen áron: egy példány 321 350 brit fontba kerül.

A legutolsó Concorde, az "Alpha Foxtrot" 2003. november 26-án landolt a Brit Királyi Légierő filtoni bázisán, amely csupán három mérföldre található a sportkocsik eladási helyszínétől.

Az autók eladásából származó bevétel egy részét a British Airways az Air League Trust nevű alapítványnak adományozza, amely hátrányos helyzetű gyerekeket tanít repülési és mérnöki ismeretekre.

A Concorde-stílusú sportkocsiról egy videót is közölt a légitársaság:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek