Visszatér Budapestre a Hainan Airlines

A kínai légitársaság hetente két járatot indít a 8,5 millió lakosú Csungkingból a magyar fővárosba 2019. december 27-től. A tervezett menetrend szerint a Hainan Airlines repülőgépei hétfői és pénteki napokon 05:30-kor szállnak le Budapesten, és 12:40-kor indulnak vissza Csungkingba (CKG) - adja hírül az Airportal.

Forrás: Brian Bukowski/commons.wikimedia.org

A járatokat Boeing 787-9-es repülőgépeivel teljesíti a légitársaság, a menetrend szerinti repült idő Csungking irányába 9 óra 20 perc, Budapest felé pedig 10 óra 50 perc.

A légitársaság foglalási rendszerében közölt adatok szerint a járatra a 2020-as nyári menetrend végéig lehet jelenleg repülőjegyet váltani. Decemberben és januárban a legtöbb dátumra 389 eurós, a jövő évben pedig 521 eurós áron lehet turista osztályú, egy feladott csomagot tartalmazó retúrjegyet foglalni Budapestről Csungkingba.

A 8,5 millió lakosú Csungking az ország közepén helyezkedik el, vonzáskörzetében összesen mintegy 30 millióan laknak, jelentős kereskedelmi központ és gazdag kultúrával rendelkezik. A kínai nagyváros Szecsuántól nyugatra, a Jangce folyam és a Jialing-folyó találkozásánál található, központi része a két folyó által határolt dombos félszigeten fekszik.

Korábban a város Szecsuán tartomány része volt, de 1997. március 14-étől leválasztották, és hozzácsatolva a környező járásokat tartományi szintű közigazgatási egységgé emelték a Wikipedia szócikke szerint. Csungking testvérvárosi kapcsolatban áll Budapesttel és Debrecennel is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek